Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vánoční úklid? Naše tipy na pomocníky, kteří ho zjednoduší

12. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Vysávání je asi nejméně oblíbenou činností většiny mužů, kteří ji z duše nenávidí. Zvuk motoru v nich vyvolává doslova pocit odporu, který mají zřejmě zakódovaný někde v DNA. Pokud jim – a zároveň i sobě – chcete ulehčit život, stačí sáhnout po některém z nových řešení v podobě přístrojů, jež skutečně vysávají a nejsou tak jen mechanickým koštětem.

Koncem roku to zažívá asi každý. Cukroví se peče i týdny dopředu a uklízíme setrvačností. Často se nám při tom stane, že se něco rozsype a musíme sáhnout po velkém a nemotorném vysavači. Samsung přišel s řešením v podobě tyčového vysavače POWER Stick s baterií. Ten je praktickým pomocníkem, ať už na běžné vysávání, nebo – díky funkci 2 v 1 po vyjmutí menší části z celého korpusu – jako ruční vysavač.

Autor: Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Výhodou proti jiným modelům je konstantní sací výkon, který přímo na motorickém turbo kartáči činí 10 nebo 30 W, což je hodnota, jíž konkurenční tyčové vysavače zdaleka nedosahují. Ovládání výkonu je umístěno přímo na těle vysavače a máte je doslova pod palcem. Stav nabití baterie máte pod kontrolu díky LED kontrolkám, jež se nacházejí na jejím těle. Bez problému si poradí se sypkými nečistotami jako je písek či mouka, ale i s vlasy. Promyšlený je i způsob jeho čištění. Všechny vysáté nečistoty totiž díky cyklonovému víření vzduchu zůstává na okrajích sběrné nádoby a následně se pouze vysype. Podobně snadné je i čištění rotujícího turbo kartáče, z nějž se i namotané vlasy dají sejmout jedním pohybem. Tyčový vysavač Samsung Power Stick VS60K6050KW pořídíte za 7 290 Kč.

Autor: Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung má však v nabídce i alternativu v podobě robotického vysavače POWERBot, který je absolutním rekordmanem v sacím výkonu. Nenechte se zmást, že nemá kartáče – na rozdíl od konkurence je nepotřebuje. Stačí mu sací výkon, který u nejvyššího modelu (VR9000) dosahuje až 40 W – to je několikanásobně víc, než kolik nabízí konkurence. POWERBot je doslova nabitý nejlepšími funkcemi v oblasti robotického vysávání. Model Samsung PowerBot VR20K9350WK bude váš za 26 990 Kč.

Autor: Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Funkce Power Control automaticky upravuje sací sílu a optimalizuje čisticí funkci v závislosti na typu povrchu. POWERBot zároveň pokryje plochu až 320 m2, takže se hodí i do velkých rodinných domů. Funkce Edge Clean Master zase umožňuje čistit plochu těsně u stěny nebo v rohu daleko efektivněji než s malými kartáčky. Široký kartáč umístěný vpředu navíc snadno vysaje prach a vlasy, jakmile se přiblíží ke stěně. Další předností, jež zlepšuje jeho výsledky, je automatická lamela (u modelu VR7000), která se spustí, když je potřeba smést více prachu nahromaděného na krajích.

Autor: Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

POWERBot můžete ovládat plně na dálku prostřednictvím mobilní aplikace nebo dálkového ovladače. Ze smartphonu nebo jiného mobilního zařízení můžete vysavač spustit nebo zastavit, naplánovat pravidelné časy úklidu a zkontrolovat historii. A to se hodí, i když nejste doma. Robotický vysavač Samsung VR20M707CWD bude strážit pořádek v domácnosti za vás (cena 21 990 Kč).

Autor: Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Dalšími vylepšeními jsou velká kola, která překonají všechny standardní překážky včetně zvýšených prahů. POWERBot je rovněž vybaven cyklonovou technologií, jež zachytává prach a nečistoty ze vzduchu ve venkovním zásobníku. Díky tomu se filtr méně ucpává a sací výkon zůstává konstantní. Unikátní je i systém samočisticího kartáče (u modelu VR7000), který snižuje množství prachu a vlasů zachycených ve štětinách kartáče. Nečistoty jsou shromažďovány směrem ke středu kartáče a následně je možné je snadno přesunout do koše, čímž ušetříte další čas potřebný k pravidelné údržbě.

Pro kterého pomocníka se rozhodnete?

 

Související články