Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proč jsou cidery tak in?

19. září 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Obliba cideru, a to nejen v Česku, raketově stoupá. Přestalo snad Čechům chutnat hořké pivo nebo silné víno?

Kouzlo cideru tkví především v tom, že představuje skvělou alternativu zvlášť pro horké letní dny, a to i díky svému nízkému obsahu alkoholu. Ale vychutnat si ho samozřejmě můžete po celý rok. Ne úplně spravedlivě se o cideru hovoří jako o „ženském“ pitím. Konzumenty, kteří na něj nedají dopustit, si totiž našel jak mezi ženami, tak i muži. A vězte nebo ne – před pár lety ho téměř nikdo u nás neznal.

Autor: Royal Dog Cider

A přitom se jedná o velice oblíbený nápoj, zejména Angličanů a Francouzů. Obě strany se dodnes přou, kde vznikl ten úplně první. Cider prý dokonce podával svým námořníkům kapitán James Cook při své plavbě na Tahiti v roce 1768, aby je chránil proti kurdějím, nemoci způsobené nedostatkem vitamínu C. A nyní se jedná o nejrychleji rostoucí kategorii mezi alkoholickými nápoji. Důkazem toho je i Royal Dog Cider, český cider z moravských jablek, který v letošním roce dobývá prodejní pulty.

Autor: Royal Dog Cider

Nevíte, co budete pít? Zkuste cider!

Jablečný Royal Dog Cider chutná při grilovačkách nebo zahradních party, na které se ideálně hodí plechovkové balení. Vychutnáte si ho ale i ve chvílích domácích pohody nebo při setkání s přáteli. Představte si, že je příjemně teplé odpoledne a vy se máte sejít v restauraci na zahrádce s vašimi přáteli. Co si asi tak objednáte k pití? Všechny alkoholické nápoje ve vysokých teplotách mají sklon tzv. „lézt do hlavy“ a poslední o co stojíte, je probudit se ráno s bolestí hlavy. A právě pro tuhle chvíli je tu ledově vychlazený cider, který přináší kýžené přírodní osvěžení a nižší obsah alkoholu než má například víno, k němuž představuje vhodnou alternativu. I když samozřejmě i zde platí, že pít se musí umírněně a s rozumem!

Autor: Royal Dog Cider

Není cider jako cider

Když vybíráme cider, měli bychom sáhnout po takovém, který je osvěžující, jemně perlivý a hlavně přírodní. Neměl by obsahovat žádná umělá barviva, sladidla ani lepek. Přesně to splňuje Royal Dog Cider, který vzniká ve spolupráci s moravskými sadaři, kteří pro cider vybrali ty nejlepší odrůdy jablek. Právě ty mu dodávají jedinečnou a šťavnatou chuť. První místo v soutěži PIVO ČR 2017 v kategorii ciderů, je toho důkazem. A navíc skvělý tip pro všechny kuchaře, kuchařky a milovníky dobrých jídel – cider využijete i v kuchyni, je úžasný na podlévání masa, do rizota místo vína, anebo do francouzských omáček. Tak s chutí do toho.

www.royaldogcider.cz

Související články