Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Návrat tradice. Dukát do kolébky dostává čím dál více miminek

Vybíráte dárek k narození miminka? Pomozte uchovat krásnou tradici mince do kolébky.
25. července 2017 | 12:00
Prezentace klienta |

Babičky, dědečkové, tetičky, ale i kamarádky novopečených maminek nechtějí, aby zanikla jedna z nejkrásnějších tradic spojených s vítáním miminka na svět. Dukát z ryzího zlata nebo tolar z ryzího stříbra připomíná hodnoty starých dobrých časů. Ten, kdo miminku daroval tento dárek, mutímto přál do života blahobyt a štěstí.

„Tato tradice byla známá už v dobách renesance. Už Rožmberkové dávali svým dětem do kolébky ozdobný zlatý knoflík, který postupně nahradily zlaté a stříbrné mince,“ říká Lukáš Jokl, marketingový manažer z České mincovny.

Nenechejte zaniknout tradici

Česká mincovna, jež razí všechny české mince, které nosíme v peněženkách, se rozhodla, že tuto tradici nenechá zaniknout.

„Proto vznikly různé varianty – od cenově dostupných pro každého až po ty dražší, Musíme uznat, že jsme byli velkým zájmem z řad veřejnosti opravdu mile překvapeni,“ dodává Jokl.

Roztomilá retrospektiva – čím platili tvoji rodiče

I kvůli cenové přívětivosti je mezi kamarádkami novopečených maminek oblíbená sada oběžných mincí Narození dítěte.

V tomto elegantním dárkovém balení se ukrývají všechny aktuální české mince – 1, 2, 5, 10, 20 a 50 Kč. Jde o krásnou upomínku a zároveň retrospektivou toho, čím platili rodiče miminka v době jeho narození. Dítku můžete k tomuto roztomilému dárku napsat i osobní věnování.

Sada oběžných mincí je cenově dostupným dárkem pro každého.
Autor: Česká mincovna

Stříbrný tolar k narození dítěte

Tetičky a strýčkové často volí jako dárek pro miminko stříbrný tolar k narození miminka. Často na něj nechávají vyrýt i osobní věnování. Součástí dárkového balení je i prostor k uvedení všech důležitých údajů o děťátku – jména, data narození, porodní míry, váhy apod. 

Na stříbrný tolar je možné vyrýt osobní věnování. Má pak velkou osobní hodnotu.
Autor: Česká mincovna

Zlatý dukát k narození dítěte

Zlatý dukát k narození dítěte častou kupují babičky a dědečkové – nebo se na něj skládá více členů rodiny a věnují ho jako společný dárek. Je to pro ně vzpomínka i úcta k tradici. I zlatý dukát je uložen ve speciálním dárkovém balení a lze na něj vyrýt osobní věnování.

Na zlatý dukát často nechávají babičky a dědečkové vyrýt osobní věnování.
Autor: Česká mincovna

Moje první cihlička zlata

Oblíbeným dalším dárkem je i zlatý dukát ke křtu. Pokud jsou kamarádi nebo členové rodiny spíše prakticky a investičně smýšlející často volí pro miminko dárek Moje první cihlička.

Dárky pro miminka najdete na promiminko.ceskamincovna.cz