Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chytré hračky podporující dětskou fantazii a kreativitu

20. června 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Hračky. Bez nich se žádné dítě rozhodně neobejde. Sehnat ale takové, které vaše dítě nejen zabaví, ale podpoří i jeho fantazii a přispějí k rozvoji dětské kreativity. To je sen každé maminky. Ale i sny se někdy stávají skutečností...

Milé maminky,

existují hračky, které dítě pobaví a zabaví a pak ty, u nichž vidíte, jak se z něj stává malý stavitel a začíná snít o velkých věcech, aniž by ještě plně chápal svět kolem sebe. Když jsem v roce 2014 zakládala prodejnu a eshop www.kidtown.cz, hledala jsem na jedné straně možnost, kde se realizovat po mateřské, a na druhé straně smysluplnou aktivitu, na kterou bych mohla být hrdá. K chytrým hračkám mě přivedl syn Adam. Viděla jsem, jak se začíná rozvíjet a jinak přemýšlet, když si rozbalí stavebnici Kapla. Pochopila jsem, že inteligentní hračky jsou klíčem k posílení jeho myšlení, k rozvoji jeho osobnosti, aniž by si přestal hrát. Dnes mám zkušenosti s celou plejádou inteligentních hraček, stavebnic a her a snažím se prodávat jen ty, které patří ke světové špičce.  

Ráda bych vám představila tři hračky, ze kterých jsem nadšena nejen já, ale právě i můj syn Adam. První z nich je sada smyslových kostek Sensory Blocks. Skládá se z 16 dřevěných kostek, se čtyřmi různými náplněmi (voda, písek, korálky a plexisklo), ve čtyřech různých barvách a tvarech. Kromě klasického stavění si děti poznávají různé barvy, tvary a skupenství. Navíc ty korálkové chrastí a to je vážně baví.

Druhou hračkou je Brikkon, úplná novinka na českém trhu. Jedná se o dřevěnou stavebnici, která rozšiřuje tvůrčí možnosti využití Lega.

Se stavebnicí Brikkon si děti mohou postavit např. dřevěný základ zámku nebo domku v koruně stromu, který dále dotvoří Lego kostkami podle své vlastní fantazie a do hry přizvou i své oblíbené panáčky. Dřevěné desky Brikkon přináší dětem ještě více zábavy při hraní s Legem a podobnými stavebnicemi, navíc rozvíjí jemnou motoriku, kombinační schopnosti, kreativitu a fantazii. 

Autor: Kidtown s.r.o.

Kidtown.cz nabízí několik variant stavebnic stavebnice Brikkon: domek v koruně stromu, zámek, raketa a pták. Lego kostky a panáčky používají děti z vlastních zásob, dřevěný základ si mohou děti pomalovat dle libosti.  

Stavebnice Brikkon obsahují vždy dřevěné desky k sestavení základu, popř. jeden či dva zajímavé doplňky.

Třetí hračkou, kterou bych doporučila, je opět absolutní novinka v ČR - kreativní sady Re-cycle-me – více zábavy, méně odpadu. Tato hračka nabízí dětem hravý a zajímavý pohled na ekologii. 

S kreativními sadami Re-cycle-me děti podle své fantazie vytváří umělecká díla z odpadu všeho druhu – PET lahví, nápojových kartónů, krabic apod. Kromě rozvoje fantazie jsou tak děti hravou formou vedeny k základním ekologickým zásadám, učí se aktivně snižovat množství odpadu ve světě a nacházet vlastní možnosti, jak odpad dále využít. Děti se s nadšením vrhnou do „výtvarničení“ a z obyčejného odpadu stvoří krásnou hračku nebo dárek!       

Škála kreativních sad holandské značky Re-cycle-me je bohatá – v nabídce Kidtown.cz najdete sady pro holky, pro kluky, ale i mnoho tematických sad včetně větších balení určených k tvoření na narozeninové party nebo ve škole. Každá sada obsahuje různé doplňky, ozdoby, originální spojovací materiál apod.  Sady jsou vhodné pro děti od 4 let.

Všechny tyto hračky můžete koupit na eshopu www.kidtown.cz. Přeji Vašim dětem spoustu krásných momentů při hraní a Vám dobrý pocit, že se Vaše dítě s našimi hračkami rozvíjí.

Jana Vyhlídalová, majitelka Kidtown.cz