Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak uhlídat dítě na horách

30. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

První krůčky na lyžích zvládají děti s rodičem nebo instruktorem za zády a hlídáme leda to, jestli nemají žízeň nebo nepotřebují kapesník. Komplikovat se to začne ve chvíli, kdy opustí oplocený kidpark, troufnou si na vlek a shora to pustí šusem. Na nepřehledné zalidněné sjezdovce vám malý závodník ujede raz dva a pak si jen s úzkostí přejete, abyste ho nikde neminuli a počkal dole u vleku.

Dítěti v patách

Děti kolem šesti let už jsou na lyžích dost rychlé, přitom ještě neumí spolehlivě řešit nečekané situace, neorientují se v neznámém terénu a dohled nad nimi je zkrátka nutný.  V situaci, kdy hlídáte za mlhy či sněžení na sjezdovce dvě a více dětí, se z vás stává honící pes. Existuje ale způsob, jak mít děti pod kontrolou a užít si klidnou jízdu bez stresů a rozbouřených žaludečních vředů.

GPS lokátor Gator

Jde o chytrý malý přístroj, vlastně náramkové hodinky, které má dítě připnuté na zápěstí. Rodič má v telefonu staženou aplikaci Gator (ta je v češtině a zdarma pro Android i iOS) a v mapě on-line vidí, kde se dítě s hodinkami zrovna pohybuje. Lokátor je velmi přesný, využívá signálu GSM/GPRS a GPS satelitů, informace o poloze sbírá pomocí AGPS, GPS, LBS a WiFi, s vysokou přesností funguje i v budovách a to v ČR i v zahraničí. Můžete dokonce v aplikaci vytyčit tzv. safezonu, kde se dítě smí pohybovat a když z této zóny vyjede, aplikace vás upozorní.

Autor: Gator

Přes hodinky můžete dítěti i zavolat nebo poslat zprávu. Zrovna tak dítě vám. Potřebuje jen aktivní SIM kartu od kteréhokoli mobilního operátora. Padání do sněhu hodinkám nevadí, jsou odolné proti vniknutí vody.

TIP: Podívejte se, co všechno hodinky Gator umí a kolik stojí

Hodinky Gator i pro babičku

V aplikaci můžete sledovat vícero hodinek, což je k nezaplacení, když dohlížíte na víc dětí. A necháváte-li například doma své prarodiče, o jejichž bezpečí si děláte starosti, můžete hodinkami vybavit i je. Budete prostě kdykoli vidět, kde vaši senioři jsou. Pokud je obtěžuje nosit hodinky na ruce, mohou je mít v tašce, se kterou chodí ven, nebo v kapse u bundy.