Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vyhrajte pomocníka pro zdravější domov

31. října 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Nadměrná vlhkost je živnou půdou pro vznik plísní. Často si jich na počátku nemusíme všimnout. Skrývají se na málo větraných místech, jako jsou rohy za nábytkem, u stěn atd. Velmi dobrým indikátorem jsou rosící se zrcadla či okenní tabule.

Kde se nadměrná vlhkost bere? Průměrná rodina vyprodukuje během dne okolo 12 litrů vody. Vlhkost nejčastěji vzniká v koupelně, uvolňuje se do vzduchu sprchováním, koupáním, mytím a praním. Stejně tak vaření, žehlení, ale i zalévání květin, nebo výpar z větších ploch jako je například akvárium, přináší do vzduchu dostatek vody. I obyčejné dýchání nebo pocení produkuje další vlhkost. Koupelna, sklep, kuchyně, ložnice, to bývají místa, kde máme největší problémy s nadměrnou vlhkostí.

Autor: Henkel

Vysoká vlhkost je ideálním prostředím pro růst plísní. Způsobují ztráty na majetku, ale také mohou ohrožovat naše zdraví. Plísně bývají původcem různých alergií, dýchacích a trávicích obtíží, mohou se objevit podráždění kůže nebo bolesti hlavy.

Jak ale plísně zlikvidovat? Stačí vzít sprej na plísně, např. Ceresit STOP PLÍSNI, nastříkat, setřít a je po nich. Ano, ale za chvíli jsou zpět. Aby se nevracely, je potřeba zajistit optimální vzdušnou vlhkost.

Autor: Henkel

Pohlcovač vlhkosti Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360osnižuje vlhkost vzduchu na optimální úroveň. Tableta je složena ze speciálních krystalů, které nasávají okolní nadměrnou vlhkost a přetvářejí ji v tekutinu, tím se tableta postupně rozpouští. Tekutina se shromažďuje ve spodní části přístroje. Jedna tableta vydrží pracovat cca 1 – 2 měsíce (podle velikosti místnosti a vlhkosti). Po úplném rozpuštění můžete zakoupit tablety náhradní. Revoluční tvar přístroje a tablety umožňuje maximálně využít celou plochu tablety. Její členitá struktura a otvor uprostřed využívá proudění vzduchu okolo i uvnitř tablety a tak je pohlcování nadměrné vlhkosti účinnější.  Kvalita je zaručena použitím originálních tablet a přístroje, protože funguje jako systém.

Autor: Henkel

Zajistěte zdravé prostředí pro své nejdražší a vyhrajte šikovné pomocníky.

www.stop-vlhkosti.cz

Soutěžní otázka:

Pohlcovač vlhkosti Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360o funguje na:

a)      Baterky

b)      Elektrickou energii

c)      Nepotřebuje žádnou energii

Soutěž byla ukončena. Výherci se stávají:

Janišová Lenka, Vsetín
Vencelová Marcela, Vlašim
Kovačíková Blanka, Hrotovice
Zihalová Anna, Praha 3

Pravidla soutěže naleznete zde