Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čaj od Bubbleology nově bez umělých barviv a ve zdravých variantách

19. září 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Perlivé čaje od Bubbleology mají své fanoušky i odpůrce. Oba tábory ale jistě potěší, že od podzimu budou všechny nápoje a ingredience od Bubbleology bez umělých barviv. Na trh se dostane i nová edice fit čajů, doslazována pouze přírodním nektarem Sugavidou, do kterých bude možné přidat tekutý chlorofyl - přírodní barvivo rostlin známé svými regeneračními účinky.

Orientace na maximálně zdravé nápoje bude hlavní téma pro Bubbleology. „Chceme zákazníkům nabídnout co nejzdravější varianty našich čajů. Je ovšem důležité upozornit, že bubble tea je variabilní nápoj, jehož složení či výsledný obsah cukru si vybírá sám zákazník. Může si dát naprosto čistý zelený jasmínový čaj s přidaným chlorofylem, kde nejsou žádná umělá barviva a cukr je nahrazen sugavidou. Když si ovšem namixuje čaj s příchuťovým sirupem a kuličkami, budou v něm obsaženy fruktóza (ovocný cukr), případně cukr a v některých i barviva,“ vysvětlil Jaroslav Švadlenka.

Autor: Bubbleology

Bez bílého cukru a bez chemie

Zdravý životní styl a návrat k přírodně je dnes opravdu v kurzu. V tomto trendu se nechaly inspirovat i nápoje Bubbleology a odstranily ze svého složení veškerá umělá barviva. „Chceme se zlepšovat, proto část surovin bude zcela bez barviv, u těch dobarvovaných pak použijeme pouze čistě přírodní barviva,“ prozradil Jaroslav Švadlenka, Country Manager českého zastoupení značky Bubbleology.

Aby byly čaje opravdu fit, bude možné novou řadu bubble tea dosladit čistě přírodními ingrediencemi – jako je třeba Sugavida. Jedná se o 100% čistý nektar z palmy Borassus flabellifer, který je bohatý na vitamín B12. „Jako první v Česku uvedeme i jeden super zdravý čaj s tekutým chlorofylem. Tohle barvivo rostlin má antioxidační účinky na organisumus a je nyní velmi populární,“ doplnil Švadlenka.

Na novém webu http://www.bubbleology.cz/ jsou v sekci Garance kvality k dispozici veškeré informace o výživových hodnotách, produktové listy, certifikáty analýzy surovin nebo kontakt na veterinární správu v Německu. Tam prochází všechny ingredience čajů Bubbleology přísnou kontrolou.

Rooibos
Autor: Bubbleology

Zajímá vás, z čeho se skládá Bubble tea?

Čaj – vaří se každé dvě hodiny z čajových lístků a jasmínových květů. Je naprosto čistý, bez dalších přidaných látek

Sirupy – Aktuálně jsou některé s umělými barvivy a některé zcela bez barviv. Během podzimu přechází značka Bubbleology na variantu, kdy zůstane část sirupů bez barviv a část bude obsahovat barviva čistě přírodní

Kuličky – jsou produktem molekulární gastronomie a obsahují sirup obalený v mořské řase. Sirup obsahuje fruktózu, neboli ovocný cukr a umělá barviva, která budou též brzy nahrazena přírodními

Želé je vyrobeno z agaru nebo fermentované kokosové vody jsou v něm obsažena umělá barviva, která budou též brzy nahrazena přírodními

Tapioka – kuličky vyrobené extrakcí škrobu z kořene manioku, jsou barvené karamelem

Tapioka
Autor: Bubbleology

Chlorofyl

Zelené barvivo rostlin, které se v tekuté formě po staletí používá k detoxikaci a regeneraci. Produkt dále obsahuje bohatý zdroj bílkovin, karotenů, enzymů a minerálních látek. Tekutý chlorofyl neutralizuje toxiny, má také extrémně silný zásaditý účinek. Při vyšším příjmu bílkovin, cukrovinek, kávy nebo koly se do těla dostávají chloridy a fosfáty, ze kterých vznikají kyseliny. Tekutý chlorofyl pak pomáhá vrátit PH organismu na optimální úroveň.

Sugavida

100% čistý nektar z palmy Borassus flabellifer, který je bohatý na vitamín B12. Jako přírodní sladidlo je doporučováno předními výživovými poradci po celém světě, je také vhodné pro diabetiky.

Zelený jasmínový čaj
Autor: Bubbleology

Další informace jsou k dispozici na webu http://www.bubbleology.cz/