Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Letní Letná nabízí skvělou atmosféru a také "nejlepší párty mezi nebem a peklem"!

Video se připravuje ...
Soubor Limbo prý nabízí "nejlepší párty mezi nebem a peklem".
VIDEO: Youtube.com/festivalLetniLetna
28. srpna 2016 | 08:00

Ještě celý příští týden si můžete vychutnat příjemnou atmosféru cirkusu na festivalu Letní Letná v Praze. Festival si oblíbili nejen ti, kteří se nechávají unést dechberoucí akrobacií předních mezinárodních souborů. Cirkusová Letná se stala i místem pro setkávání těch, kteří sem přijdou trávit čas s rodinou a přáteli.

Letošní ročník festivalu se podle organizátorů může pochlubit nejbohatším programem v již třináctileté historii. Hlavní hosty festivalu reprezentují dva australské soubory Limbo a Circa, z Francie k nám zavítal Cirque Le Roux. České soubory zastupují například The Loosers nebo Bratři v tricku. Soubory vynikají nejen úžasnými akrobatickými výkony svých členů, ale také úžasnou kombinací divadla, filmu, hudby i výtvarného umění. Program začíná každý den už v jedenáct dopoledne, a to divadlem a cirkusovými představeními pro děti, která pokračují až do večera. Vše doplňují výtvarné a žonglovací dílny a hudba. Některá představení jsou pro veřejnost zdarma.

Podle slov ředitele festivalu Jiřího Turka si Letní Letná stále zakládá na tom, aby měl festival starosvětskou a cirkusovou atmosféru. A to se mu daří. I proto je Letní Letná místem setkávání nejen těch, kteří jdou na představení, ale i různých přátel a rodin s dětmi, kteří tam přišli "jen tak pobýt".

Video se připravuje ...
Dopolední Letní Letná se chystá na příchod návštěvníků. • VIDEO: Irena Sládečková

Dosud je největší zájem o představení australsko-britského souboru Limbo, které je v tuto chvíli už téměř vyprodáno. Odehrává se v secesním dřevěném šapitó dovezeném až z Belgie a jde prý o "nejlepší párty mezi nebem a peklem”, jak zní jeho podtitul. Akrobatické kousky členů souboru vás opravdu nenechají chladnými: polykačka mečů si poradí i se světelnou zbraní z Hvězdných válek, artista na tyči předvede několik (téměř) volných (a bezpečných) pádů, jeho kolegové neuvěřitelnou ohebnost, která vás opravdu donutí přemýšlet, kde jsou hranice lidských možností. Festival trvá do neděle 4. září.

Video se připravuje ...
A ještě jedna ukázka z letošního programu: australský soubor Circa. • VIDEO: Youtube.com/letniletna

Autor: is