Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Diář maminky: Den sedmý, boj o medaile

19. srpna 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Olympiáda je v plném proudu a my s nervozitou i nadšením sledujeme boj českých sportovců o medaile. Jedno velké utkání je již za námi. Bára Špotáková, ambasadorka společnosti Procter&Gamble v kampani Děkuji, maminko, sice v Riu neobhájila zlaté medaile z předchozích dvou olympijských her, ale získala neméně cenný bronz. Jak se z úspěchu raduje Bára a jak její maminka?

Pátek 19. 8.

Bára má bronz! Vy, co sledujete sport, tak už to asi víte. Ale vy, co jste se nekoukali v noci na přímý přenos a ani ráno na záznam, tak vám to musím říct. Já jsem naštěstí vydržela vzhůru a sledovala její boj naživo. Jsem za ní strašně ráda, byl to krásný závod. Chvílemi to sice moc dobře nevypadalo, ale věděla jsem, že to nějaká medaile nakonec bude. Jen jsem si nebyla jistá která.

Bára vypadala hrozně v pohodě. Možná to bylo i tím, že před finálovým večerem viděla přes Skype Janka, a to jí třeba dodalo tu pravou sílu. Bára věří na spojení na dálku, a tak určitě cítila, jak jí držím palce a jak jí fandí i spousta jejích přátel a fanoušků. Když jsme spolu mluvily před finále, tak se mi svěřila, že dostala velké množství povzbuzujících zpráv. I to jí jistě pomohlo.

Autor: Procter & Gamble

Pro mě osobně je Bára obrovská bojovnice a hrdinka. Už jsem to sice psala, ale za to, že nevzdala přípravu ani po té zlomenině, ji nepřestávám obdivovat. Je důkazem toho, že je možné zvládnout rodinu i profesionální sportovní kariéru a zároveň uspět. I za to jsem na ní hrdá. Riu věnovala veškerý čas a energii a každý jistě pochopí, že i rodina šla na chvíli na druhou kolej. Ale Janka nikdy nezanedbala a dávala mu tu pravou mateřskou péči. Až když je Bára dospělá a má vlastní rodinu, tak vidím, co vše jsem také musela zvládat. 

Během jejího závodu jsem si všimla zajímavé věci. Byla to Bářina třetí olympiáda a závodila teprve se začínajícími atletkami. Když házela mladá Polka Maria Andrejczyková, tak mi se mi najednou vybavila Bářina první olympiáda. Před očima mi doslova proběhlo tehdejší finále, kde v podstatě zastupovala novou generaci v hodu oštěpu žen. V Pekingu poprvé zazářila a nastoupila svou kariéru. Svým výkonem tak vystřídala do té doby úřadující Osleidys Menéndezovou, která se v Pekingu snažila obhájit olympijské zlato. Viděla jsem v tom určitou paralelu na letošní olympiádu a na takový koloběh života. Na rozdíl od Menéndezové ale Bára vybojovala bronz, a stala se tak nejúspěšnější oštěpařkou v historii.

Autor: Procter & Gamble

Když jsem s Bárou mluvila druhý den, tak měla obrovskou radost. Všem moc děkuje za podporu a už se těší domu. Žádnou oslavu zatím nechystáme, ale jestli bude mít Bára nějaký nápad, tak jí ho určitě splním.

Je prostě dobrá!

#Rio2016 #TYM #DekujiMaminko