Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Skvělé koktejly pro skvělé maminky

15. července 2016 | 00:00

Celodenní práce, péče o rodinu, úklid, vaření a přitom venku svítí sluníčko a vybízí k venkovnímu posezení pod slunečníkem. Přijde vám, že by bez vás rodina nemohla fungovat ani vteřinu? Zvolněte, zastavte se na chvíli a dopřejte si zasloužený odpočinek. I maminka potřebuje trochu péče, aby ji pak mohla předávat dál. Stejně jako kampaň společnosti Procter & Gamble Děkuji, maminko podporuje maminky v jejich péči o rodinu, podpořte i tu vaší a připravte jí jako poděkování lahodný koktejl.

Sangria

K létu neodmyslitelně patří i výborné ovocné pití Sangria. Ovocný nápoj doplněný kvalitním bílým rumem zažene žízeň a zároveň zpříjemní večer s přáteli. Uvolnění a pozitivní energii ucítíte již při prvním doušku. Na namíchání nápoje si stačí připravit 2 citrony, 1 velký pomeranč, 2 limetky, 3 velká jablka, půllitru červeného suchého vína, čtvrt litru pomerančového džusu a 50 ml bílého rumu, který máte rádi. Veškeré citrusové ovoce nakrájejte na plátky, jablíčka na větší kousky a vložte do džbánku. Ovoce zalijte smíchanými tekutinami a nechte vychladit. Ledová sangria vám vyladí večerní posezení a vaše siesta dostane okamžitě pravý španělský ráz.

Autor: Shutterstock.com

Mojito

Máta, limetka, soda a led. Záruka stoprocentního uhašení žízně v letním horku. Co když tomu ale dodáme říz bílým rumem a trochou třtinového cukru? Zní to zajímavěji? Po dodání těchto ingrediencí nám okamžitě vznikne tradiční kubánský koktejl mojito, který je oblíbený po celém světě.  Kdo si není jistý postupem, tak nejprve cukr, limetku a mátu ve sklenici rozdrtíme, přidáme led, 4 cl rumu a zalijeme perlivou vodou. Ledové osvěžení, které navíc vypadá atraktivně, máte hned na světě a vašemu realxu již nic nebrání.

Beton

Kdo nezná, má strach, že si bude muset opatřit stavební materiál. Kdo zná, ví, že becherovka s tonikem osvěží při jakékoli příležitosti. Beton je na výpise drinků již zaběhlou klasikou, je znám dokonce již od roku 1967. K namíchání potřebujete vyšší skleničku, 5 cl becherovky, led, několik plátků citronu a tonik na zalití. Rychlé, jasné a chutné. Kdo by si chtěl koktejl trošku pozměnit, může místo citronu vložit meloun, nebo okurku. Ta dodá drinku přírodní chuť. Vznikne tak svěží drink vhodný na dlouhé popíjení za letních večerů.

Autor: jackdaniels.cz

Zázvor a whiskey

A závěr něco ostřejšího. Zázvor má unikátní schopnosti především v prevenci proti nachlazení a chřipce, zároveň i účinky na povzbuzení nálady a touhy. Jeho chuť se navíc skvěle snoubí s chutí a sílou whiskey. Stačí pár kapek tohoto alkoholu, zázvorová limonáda, šťáva z limetky a led. Při servírování můžete ozdobit plátkem limetky a závoru. Při popíjení tohoto nápoje máte jistotu, že vás letní nachlazení rozhodně neskolí.

Autor: PR