Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Příjemné letní osvěžení i pro děti

13. července 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Letní teploty sice lákají ven, ale dokážou unavit i ty největší raubíře. S větším horkem se z nás tak stávají větší lenoši, ale i větší žíznivci. V létě je totiž důležité víc než kdy jindy doplňovat pravidelně a hojně tekutiny. Jako dobrá maminka to jistě víte a staráte se o své malé lovce zážitků, jak nejlépe umíte. Na péči a podporu maminek se orientuje také kampaň společnosti Procter & Gamble Děkuji, maminko, která usiluje o zdraví maminek i dětí. Tak neváhejte a nemíchejte letní drink plný zdraví.

Citronáda

Obyčejná citronáda je již stálicí a klasikou mezi letními limonádami. Přítomnost citrusů dokáže vykouzlit skvělé osvěžení. Na litr pití vymačkejte 3-4 citrony, zalijte šťávu vodou, můžete vhodit i snítku máty, která osvěžení dodá šmrnc a podle chuti osladit. Pokud je limča určená především dětem, mátu raději vynechejte a přidejte lehce cukřík. Po krátkém vychlazení do džbánku a skleniček vhoďte rozkrájený další citron. Uvidíte, jak jeden džbánek nebude stačit.

Autor: profimedia.cz

Malinovka

Na lahodné pití, které si zamilují hlavně děti je potřeba 100 g mražených nebo dvě hrsti čerstvých malin a nějaké na závěrečné dozdobení. Základem je maliny utřít do kašičky, případně pro dospělé i s mátou, zalít vodou a dle chuti opět doplnit cukr. Závěrečný krok je jednoduchý. Limonádu podáváme dozdobenou celými malinami. Kdo si chce být jistý osvěžením, může přidat ještě kostky ledu.

Okurková limonáda

Nejedná se tolik o limonádu jako o vodu s lehkým aroma okurky a případně i citrusu. Je to odlehčená forma pití, pro lidi, kteří nestojí o slazené nápoje a chtějí zahnat velkou letní žízeň. Do litru vody stačí nakrájet na plátky nebo na proužky půlku salátové okurky, pro zvýraznění chuti kápnout pár kapek šťávy z citronu a případně dozdobit bylinkami. Přírodní a lehké pití je hned na světě. Navíc můžete pevný základ (okurka, plátky citronu) zalít hned několikrát.

Autor: Shutterstock.com

Zázvorová limča

Vitamínovou bombou a pitím, které i v létě vyžene veškeré neduhy z našeho těla, je bezesporu zázvorová limonáda. Na její přípravu potřebujeme asi 60 g zázvoru, 500 ml vody, 2 lžíce medu a šťávu z jednoho citronu. Zázvor oloupeme a nastrouháme nahrubo. Během toho uvaříme půllitr vody, kterým (ještě vroucím) zalijeme nastrouhaný zázvor. Necháme jej asi 10 minut vylouhovat a poté scedíme. Do výluhu přidáme med a citron a stačí už jen vychladit. Před podáváním džbánek ozdobíme plátky citronu. Kdyby byla limonáda přeci jen trochu ostřejší, můžete pro ty nejmenší přisladit. Zázvorová limonáda je jistota osvěžení a pevného zdraví.