Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nikdy to nevzdávejte! Účinná dieta opravdu existuje

Josef Grošek se svou výživovou poradkyní, MUDr. Semrádovou.
29. června 2016 | 14:59
Prezentace klienta |

Dokážete si představit, že byste měli o 60 kg více? Myslíte si, že je reálné takovouto váhu za 8 měsíců shodit? Ano je. O svůj příběh se s námi podělil Josef Grošek, kterému se to podařilo navzdory mnoha neúspěšným pokusům. Kromě vítězství sám nad sebou se navíc umístil v soutěži Silueta 2015. Začtěte se do jeho příběhu

Josef je energický, mladý muž, kterému byste rozhodně nehádali dřívější váhu přes 130 kg. Stejně jako u mnoha mladých lidí se u něj s nástupem na střední školu dostavil stres a především zkouška z dospělosti, maturita a následně přijímací zkoušky na vysokou školu vykonaly své.  Aby na vysokou školu nenastupoval s rozměry medvídka, rozhodl se svoji váhu řešit hladovkou a s pomocí léků. Přes prázdniny se dostal pod 100 kg. Jenže nepřirozený způsob hubnutí se odrazil v jojo efektu.

Aby toho nebylo málo, Josef bohužel během jednoho týdne přišel o tatínka i práci, a tak šla veškerá životospráva stranou. Následkem všech problémů se jeho váha vyšplhala na neuvěřitelných 136 kg. Rozhodl se tedy pro radikální, operační řešení, bariatrický zákrok. Těsně před podepsáním všech papírů mu však položila paní doktorka zásadní otázku, jestli si je operací opravdu jistý. A tehdy mu došlo, že chce najít jiné řešení.

Josef před životní proměnou
Autor: Cambridge diet

Když se jeho váha vyšplhala na 142 kg, rozhodl se opět pro radikální řez a pomocí hladovky zhubl deset kilo. Tehdy zasáhla náhoda. Jeho kamarádka se zmínila o své známé, která úspěšně zhubla a doporučila mu tedy stejnou dietu. A tak se poprvé dozvěděl o Cambridge Diet. Ihned se objednal do brněnské pobočky, která se nachází v domě SCALA na Moravském náměstí a brzy měl domluvenou první schůzku. Přístup a motivace paní doktorky Semrádové mu velmi pomohla především v prvních dvou týdnech, které jsou nejtěžší.

Josef se od paní doktorky dozvěděl, že se jedná o lékařsky ověřenou dietu, která je založena na více jak 30 letech zkušeností ve světě a v České republice slaví úspěch již 15 let. Dietu lze přizpůsobit individuálním požadavkům a má několik programů, které jsou vhodné pro pozvolné hubnutí, jako pročišťovací kůra, pro udržení ideální váhy nebo právě pro rychlé a bezpečné hubnutí. Dieta dodává všechny, pro tělo nezbytné látky a je nutričně vyvážena. Nízkokalorická dieta Cambridge Weight Plan je speciálně vyvinuta tak, aby obsahovala nízké množství sacharidů a samozřejmě bílkoviny a tuky. Tato kombinace pomáhá vyvolat tzv. ketózu, která má pozitivní vliv na osobu, která je v programu. Potlačuje hlad a napomáhá pocitu dobré nálady.

Co je to tedy ketóza?

Ketóza je stav, kdy tělo začne využívat vlastní tuk jako zdroj energie. Vzhledem k vyčerpání zásoby sacharidů přechází tělo na náhradní zdroj a tím je právě uložený tuk. Tělní tuk je štěpen na malé částečky, takzvané ketony, které dodávají energii tkáním místo sacharidů. Cambridge Diet je tedy vytvořena tak, aby obsahovala malé množství sacharidů, které budou stačit na okamžitou spotřebu a nebudou se tedy ukládat ve formě nevzhledných tukových polštářků.

Po ztrátě 62 kg začal Josefovi zcela nový život
Autor: Cambridge diet

Josef se tedy pustil do hubnutí a postupně se naučil pravidelně jíst. Na dietě oceňoval především rychlost a jednoduchost přípravy pokrmů. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Josef se postupně naučil, že se nepotřebuje přejídat, nedělalo mu problémy s někým v restauraci posedět a nedat si nezdravé jídlo a rovněž později při přechodu na zdravou stravu zjistil, které jídlo dělá jeho tělu dobře a které naopak ne. Naučil se vnímat potřeby a přání svého těla. Za 8 měsíců se mu podařilo zhubnout neuvěřitelných 62 kg. A váhu si drží dodnes. Snížení váhy ocenilo nejen jeho okolí, ale i jeho vlastní tělo. Navíc se stal inspirací mnoha lidem nejen ve svém blízkém okolí. A jako třešnička na dortu pak bylo umístění v soutěži Silueta 2015.

Přemýšlíte také o změně? Chcete se zbavit vánočních kil nebo již dlouhodobě řešíte svou váhu? Objednejte se na konzultaci k jednomu z mnoha poradců po celé České republice a začněte svou přeměnu. Už žádné výmluvy.

www.cambridge-diet.cz