Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 rychlých tipů, jak na dovolené ušetřit na pořádný kopec zmrzliny nebo pěkný suvenýr

23. června 2016 | 14:06
Prezentace klienta |

Léto je v plném proudu a dovolená za dveřmi. Jenže každá sranda něco stojí. Pokud si chcete dopřát nějaký ten pěkný zážitek, na který budete dlouho vzpomínat, může to vaši peněženku pěkně provětrat. Přinášíme vám několik tipů, jak si dovolenou užít a nesedět na pokoji jako pecka, protože jste na dně svého rozpočtu.

1) Začněte u plánování. Nejhorší je, když vás přepadne hlad a nevíte, kam zajít. Zapadnete do první restaurace na ráně, která je pastí na turisty. V takovém podniku vás čekají jen vysoké ceny, méně kvalitní jídlo a nepříjemná obsluha. Pokud si ale výlet naplánujete do nejmenších detailů a vyhledáte vhodnou restauraci například podle TripAdvisor nebo oblíbeného Maurerova průvodce, čeká vás nejen příjemný kulinářský zážitek, ale budete se mít také na co těšit.

2) Jednou z nejnákladnějších položek je doprava. Některé společnosti nabízejí v rámci svých benefitních programů pro zákazníky zajímavé slevy. Například s operátorem O2  můžete u Eurolines cestovat autobusem o čtvrtinu levněji po celé České republice i Evropě.  Ušetřit můžete i na celém zájezdu. Až 22% sleva vztahuje na vybrané pobyty od Čedoku. Více informací naleznete na www.o2extravyhody.cz

3) Ušetřit můžete také na ubytování. Dnes existují zajímavé online projekty jako například airbnb, které nabízí ubytování u místních po celém světě. Díky tomu zažijete město, jako byste v něm opravdu žili. Ať už si pronajmete celý volný byt, nebo jen pokojík, můžete výrazně ušetřit a navíc se dozvíte nějaké zajímavosti o městě, které jen tak v nějakém průvodci nenajdete.

4) Chcete před dovolenou doplnit šatník? Sháníte na válení u vody zábavnou četbu? Potřebujete sportovní vybavení na léto? Na tomhle všem se dá také ušetřit, a ne málo! Pokud jste zákazníky O2, můžete nakupovat se slevou u partnerů jako je C&A, Intersport, Neoluxor, FOKUS optik a dalších. K čerpání slev stačí jediné, váš mobilní telefon s nainstalovanou aplikaci O2 Extra výhody. Slevový kupón získáte i přes SMS nebo na webu www.o2extravyhody.cz, kde si můžete také prohlédnout všechny aktuální slevy na oděvy, nádobí, zážitky, atp.

5) Před dovolenou určitě doporučujme se pojistit. Operátor O2 zákazníkům, kteří si nastaví roamingový tarif Volání bez hranic, pojištění v zahraničí přidá na prázdniny bezplatně. Výhodou je, že se nemusíte o nic starat. Pojištění není potřeba sjednávat před každou cestou, aktivuje se totiž automaticky –podobně jako roaming přihlášením telefonu do zahraniční sítě. Více na www.o2.cz/cestovani