Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Češi mění své zvyky a přesouvají se z obýváků na terasy

27. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Pro mnohé je terasa předpokojem do zahrady, který může sloužit k odpočinku, grilování nebo popíjení ranní kávy na čerstvém vzduchu. Pokud chcete na terase trávit maximum volného, ale i pracovního času bez ohledu na počasí, doporučujeme ji vhodně zastřešit. 

„Posuvné zastřešení terasy je variabilní řešení, které kombinuje výhody pergoly a zimní zahrady a umožňuje přizpůsobit terasu tak, jak je zrovna potřeba. Za špatného počasí a větru terasu zcela uzavřete a při sluníčku zvolíte režim plně otevřené terasy.“ dodává Mgr. Zdeněk Kohák, ze společnosti ALUKOV, která posuvná zastřešení vyrábí. 

Autor: ALUKOV a.s.

Zastřešení CORSO se vyrábí vždy na míru, takže si na rozdíl od sériových výrobků můžete být jistí, že vždy perfektně a bezpečně padne k domu i terase. Firma ALUKOV navíc zajišťuje celý dodavatelský cyklus od bezplatné konzultace s prodejcem, přes výrobu na míru až po montáž a poprodejní servis a nyní navíc nabízí zákazníkům během letních měsíců montáž zastřešení ZDARMA a to se již vyplatí. Zdarma také zákazníci dostanou konzultační hodinu s architektem nebo designérem.  

CORSO dotváří domov…

Prosklené panoramatické stěny i střecha umožňují neztrácet kontakt s okolím i v případě zavřeného zastřešení. Naopak za krásného počasí terasu plně otevřete a necháte přírodu proniknout až k vám domů. Integrovaný stínící systém v zastřešení vás ochrání před sluncem, vytvoří intimní atmosféru a zabudovaná moskytiéra vás zbaví obtížného hmyzu. Domácím mazlíčkům dopřejte samostatný vchod a díky inovovanému aretačnímu systému  EASY UP se nemusíte při zajištění jednotlivých segmentů shýbat až k zemi, pohodlně jej můžete ovládat v úrovni pasu.

Autor: ALUKOV a.s.

Nekonečné možnosti zastřešení terasy CORSO

Pro inspiraci uvádíme několik tipů, jak lze zastřešenou terasu využívat:

Grilování a party v pohodlí domova

Uspořádejte rodině nebo přátelům nezapomenutelnou oslavu na čerstvém vzduchu - přestěhujte své kuchyňské náčiní na terasu a připravte na grilu neodolatelné pochoutky. Již se nemusíte bát přicházejících mračen, která by průběh oslavy narušila.

Jednoduše dokonalá relaxace

Relaxujte na terase plné květin a zeleně se sklenkou vína nebo oblíbenou knihou. Většinu rostlin můžete při regulaci teploty pod zastřešením ponechat po celý rok. Vytvořte si váš intimní prostor pro dokonalé odreagování, kde na vás bude působit blahodárný výhled na vaši zahradu.

Autor: ALUKOV a.s.

Pracovna snů

Zpestřete si práci z domova přesunem na terasu. Zabudovaný stínící systém zamezí nežádoucím slunečním odleskům na monitoru počítače. Budete pracovat na čerstvém vzduchu a vaše energie se bude doplňovat. Veškeré zázemí domova budete mít po ruce, a pokud si budete potřebovat odskočit, uzamykatelný mechanismus zastřešení vám dočasně pomůže nechat práci rozdělanou.

Venkovní vířivka a fitness

Umístěte si na terasu vířivku, rotoped, běžící pás nebo podložku na jógu a zacvičte si v pohodlí domova. Vaše terasa se může proměnit v soukromé lázně nebo fitness, ve kterém si v létě vychutnáte čerstvý vzduch a v zimě si zde protáhnete tělo v příjemné teplotě s výhledem do zahrady.

Autor: ALUKOV a.s.