Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

I když jste mámou na plný úvazek, nezapomínejte na sebe!

22. června 2016 | 10:20
Prezentace klienta |

Pod sloganem „Děkuji, maminko“ se skrývá zajímavá kampaň společnosti Procter & Gamble. Tato kampaň upozorňuje na důležitou a mnohdy i velice těžkou roli maminek. A právě jejich síla a odolnost inspiruje společnost Procter & Gamble k vytváření produktů, které maminkám pomáhají usnadnit každodenní život.

Silné matky mají obrovský vliv na své děti

V dnešním uspěchané době musí maminky zastávat hned několik rolí najednou. Jsou to pečovatelky, hospodyně, ochránkyně domácího krbu, a také organizátorky nejrůznějších aktivit a společenského života. Jak všechny tyto aktivity skloubit s prací? Rozhodně to není nic snadného. Ale je na bedrech každé ženy, aby tyto úkoly zastávala přesně tak, jak je jen v jejích silách možné a zároveň si uměla najít i čas sama na sebe. Je dokonce prokázáno, že matky, které mají zdravou sebereflexi a sebeuvědomění, vychovávají úspěšné děti.

Jak zabránit pocitům méněcennosti?

Maminky by měly budovat vztah k aktivitám, o které mají zájem samy děti. Nikoli ke koníčkům, které si pro své děti vysnily. Proto vnímejte své dítě a sledujte, o co opravdu projevuje zájem a v jeho snažení ho vytrvale podporujte. Nezapomínejte své ratolesti poskytovat zpětnou vazbu – chvalte ho, komentujte dění okolo něj. To vše utváří jeho zdravé sebevědomí a přispívá k tomu, že se buduje i jeho vlastní identita.

Co od mateřství očekávat?

Zkušené maminky zdůrazňují, že je důležité najít si čas sama pro sebe. Mnoho žen to ale nedělá z prostého důvodu – cítí se před dítětem či partnerem provinile a mají pocit, že svou rodinu zanedbávají. Opak je však pravdou. Pokud se na mateřské dovolené věnujete i svým koníčkům, dáváte tím dětem nejlepší příklad do života. Vždyť co by bylo pro dítě lepší, než šťastná a silná maminka?