Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

5 tipů na netradiční víkend s dětmi

3. června 2016 | 14:02
Prezentace klienta |

Každý víkend ta samá otázka. Co budeme dělat? U známých na chalupě už jste byli s dětmi několikrát, parky, hřiště a všechna pískoviště v okolí již máte oběhaná asi tisíckrát. Všechny trumfy z rukávu už jste vytáhli? To si jen myslíte. Přinášíme několik tipů, jak strávit netradičně víkend s dětmi, zabavit je a načerpat u toho novou energii do dalšího týdne.

Děkuji, maminko

Poděkujte mamince za to, jak se o vás celý život stará, strachuje a podporuje vás v jakékoli činnosti. Stejnou myšlenku podporuje i Procter & Gamble v rámci kampaně "Děkuji, maminko". V ní vyzývá všechny, aby poděkovali maminkám za to, že jsou tu vždy pro nás. Překvapte maminku a vezměte ji na wellness víkend. Nechte se společně hýčkat profesionálními hmaty zkušených masérů, ponořte se do voňavé koupele, užijte si zábaly, které zjemní vaši pokožku. Vše zakončete výborným jídlem a kvalitním vínem. Vaše maminka si to jistě zaslouží.

Autor: Shutterstock.com

Víkend v pohádce

Chtěli jste už jako dítě navštívit chaloupku Manky, Cipíska a Rumcajse, nebo zaskočit na návštěvu za Rákosníčkem? Nyní na takovém místě můžete strávit kouzelný víkend s vašimi dítky a díky magickému prostředí pohádkové vesničky se do dětských jistě vrátíte i vy. Znavenou mysl a tělo vyléčí klid Vysočiny a vaše děti budou doslova skákat z pohádky do pohádky.

Autor: www.pohadkova-vesnicka.cz

Horolezecký víkend

Že šplhání po skalách není bezpečné? S pořádným vybavením a velkou pozorností ano. Zabalte celou rodinu, spojte se s přáteli a vyjeďte na víkend do přírody. Aktivní výlet plný nejrůznějších úkolů děti s nadšením přivítají. Zdolávání vrcholů (klidně i malých), hledání pokladu v lese, poznávání hub, rostlin, souhvězdí, příroda nabízí netušené možnosti, tak proč je dětem neukázat. Správnému „táboru“ ale nesmí chybět ani prověření nebojácnosti stezkou odvahy, zakončené opékáním buřtů.

Autor: www.profimedia.cz

Umělecká dílna

Vymodelovat si z hlíny vlastní hrneček, vázičku nebo cokoli, co vás napadne. Namalovat si obrázek na sklo, složit unikátní mozaiku. Tyto aktivity jsou vhodné pro všechny tvořivé maminky a jejich dítka. Hrnčířským kruhem a nejrůznějšími výtvarnými potřebami bohužel běžná domácnost neoplývá. Je to ale skvělý důvod, proč s dětmi vyrazit do umělecké dílničky a popustit uzdu fantazii a potrénovat jemnou motoriku. Dokonce existují kavárny, které podobné aktivity nabízí. Děti zaryjí ručky do hlíny a vy si v klidu odpočinete u šálku dobré kávy. Mezi taková místa patří například vinohradská kavárna Maluj, Tvoje dílna v Pardubicích, kavárna Moje dílna ve
ZLíně a mnoho dalších. 

...
Autor: Shutterstock

Knihvazačství a kaligrafie

Pokud jste vy i vaše děti milovníci knih, jistě uvítáte možnost svázat si vlastní knížku. V muzeu, v archivu nebo v knihovně jistě budou mít zkušeného knihvazače, který vám tajemství této ušlechtilé práce rád ukáže. Můžete se nechat vést při opravě staré vazby vaší oblíbené knížky, děti zase přivítají pomoc při tvorbě jejich první knížky jako dárku pro maminku. Jak si knížku doplnit o krásné písmo, vás naučí v kurzu kaligrafie. Můžete tak své dcerce nebo synkovi napsat milé věnování a oni naopak vepsat básničku pro maminku. Oba kurzy si samozřejmě můžete spojit či rozdělit, je to jen na vás. Pokud si je ale rozdělíte, máte vyhráno na dva víkendy dopředu.

Autor: Shutterstock.com