Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

3 důvody, proč je červená v obýváku správný nápad

6. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Rudá dráždí býky, říká se. Červená není jen pro odvážné, ale pro všechny, kteří by chtěli v interiéru zahnat nudu. Energické akcenty vám zvednou náladu a získají vám pověst originálního hostitele. Jak si s červenou v interiéru pohrát?  

Inspiraci, jak si poradit (nejen) červenou v interiéru hledejte na Favi.cz. Největší on-line katalog nábytku a dekorací nabízí přes 200 tisíc  kousků pro krásný domov od ověřených českých prodejců.

1. Červená v centru pozornosti

Červená je centrem pozornosti sama o sobě, a proto je moudré ji onu kýženou pozornost dopřát. Učiňte ji nosným prvkem celého interiéru a do červené zahalte nejvýraznější kousek nábytku. V obývacím pokoji je nejlepším příkladem rozkládací sedací souprava. Pohovka je ostatně centrem celého pokoje, místem, kam usadíte návštěvy a kde se po celém dni sesednete se zbytkem rodiny. 

Při výběru té správné červené sedačky se nenechte unést pouze vzhledem. I na rudé jsou vidět skvrny a opotřebení, proto se vyplatí připlatit si a volit potah z nanovláken. Odolnější, a na údržbu mnohem snazší, jsou povrchy s teflonovou úpravou, které stačí přetřít navlhčeným ubrouskem. Abyste z pohovky vytěžili co nejvíce, volte rozkládací sedací soupravy s úložným prostorem, nejlépe s bočními přihrádkami příhodně na ovladač či rozečtenou knihu. Vyhýbat se nemusíte ani originálnímu designu nebo skvělé kombinaci červené s černou. Příliš agresivní červenou spolehlivě tlumí nejen tmavé odstíny, ale i akcenty oranžové.

2. Červená jako překvapivý doplněk

Pokud se na dávku červené necítíte, stačí ji do interiéru volit jako překvapivý akcent v jinak neutrálním interiéru. Dobře vynikne v kombinaci s béžovou a odstíny šedé.

 

Konferenční stolek rozhodně nemusí být nuda. Místo čtyřnohé klasiky volte ty, které jsou rozkládací, působí industriálním dojmem, nebo se naopak tváří, že už „něco pamatují“. Místo konferenčního stolku s patinou pořídíte i jeho pravý opak. Moderní TV stolky z červeného skla mají oproti průsvitné klasice jednu velkou výhodu: snadněji se udržují a vidět na nich nebude prach ani otisky prstů. Při výběru však pozor na ostré, nezapilované hrany – obzvlášť pokud se kolem stolku budou pohybovat ti nejmenší.

3. Hravá červená

Červená prozradí o majiteli interiéru: především to, že je nápaditý a nerad splyne s davem. Dovoluje vám v bytě volit nábytek a doplňky, které by jinak v interiéru působily nepatřičně. Rudá však pouze podtrhne jejich originalitu a dodá jim hravý, neokoukaný rozměr. 

Proto si do svého interiéru můžete bez obav dovolit předimenzovaný nábytek, vtipné potisky i originální excentrické tvary. Zajímavý je i nábytek, který by byl svým tvarem jinak obyčejný, rudá mu ale propůjčí punc výjimečnosti. S červenou se snáze experimentuje i s materiály. Na kovu a plastu působí futuristicky, netuctový vzhled dodá i obyčejnému dřevu.

Hledáte i jiné kousky pro váš interiér?

Favi.cz je největší vyhledávač nábytku a najdete na něm vždy aktuální nabídku ověřených prodejců nábytku a dekorací na jednom místě.