Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nevidomí vám v Kavárně POTMĚ naservírují kávu či zmrzlinu. Zkuste si nevidět.

Nevidomí kavárníci vám rádi připraví v Kavárně POTMĚ občerstvení
1. června 2016 | 10:57
Prezentace klienta |

Přijďte do světluščí Kavárny POTMĚ, kde vás v absolutní tmě obslouží nevidomí. Návštěvou originální kavárny od 6. do 23. června na náměstí Republiky v Praze přispějete spolu se známými osobnostmi do sbírky Světluška. 

Slavnostní otevření Kavárny POTMĚ proběhne 6. června od 12.30 hod. a pozvání Světlušky přijali fotograf Robert Vano a herci Veronika Kubařová, Jitka Ježková a Jan Potměšil. Světluška si pro návštěvníky připravila i výstavu fotografií nevidomých od Roberta Vana v NC PALLADIUM, hudební vystoupení nevidomých zpěváků, košíkářské dílny, výrobu svítidel a další doprovodný program. Bližší informace najdete na http://www.rozhlas.cz/svetluska/portal/.

Kateřina Hegrová
Autor: Světluška

Kavárna POTMĚ bude pro veřejnost otevřená od 6. do 23. června „od nevidim do nevidim“, tedy od 10 do 21 hod. (6.6. od 14 hod., 23. června pouze do 16 hod.). S její návštěvou ale neváhejte. Kromě kávy, čaje, džusů, vody a bylinného vína Conduranga Vám nevidomí kavárníci naservírují také výbornou zmrzlinu. Těšíme se na Vás!   Vstup do Kavárny POTMĚ stojí 140 Kč, v ceně je kromě netradičního zážitku již zahrnut jeden nápoj nebo zmrzlina a hrneček s logem Světlušky na památku. Výtěžek putuje na konto Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu, která těžce zrakově postiženým dětem i dospělým pomáhá. Jejich příběhy naleznete na http://www.rozhlas.cz/svetluska/portal/.

Kavárna POTMĚ je jedinečným místem, kde se role vidících a nevidomých na chvíli vymění. V úplně zatemněném prostoru se vašima očima stanou nevidomí. Usadí vás ke stolu, obslouží a připraví vám kávu nebo jiný nápoj, jaký jste ještě neviděli. Nevidomí jsou těmi, kteří nabízejí svoji pomoc vidícím, a na které se můžete při pohybu ve tmě spolehnout.

Nevidomá Alena Schutová a její vodicí fenka Hannah
Autor: Světluška

Pokud nejste z Prahy, chytněte si světluščí putovní autobusovou Kavárnu POTMĚ na některé z jejích zastávek Českou republikou. Její jízdní řád je uveřejněn na http://www.rozhlas.cz/svetluska/portal/.

Kdo by Kavárnu POTMĚ nestihl, může Světlušku podpořit odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87 777. Pro roční podporu odešlete SMS ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA a každý měsíc po dobu jednoho roku Vám bude odečítána částka 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč (více informací naleznete na www.darcovskasms.cz). Po celý rok můžete také přispět na sbírkové konto 99999 99999/0100. Děkujeme, že společně s námi pomáháte nevidomým!