Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pro vaše malé závodníky

8. dubna 2016 | 15:40
Prezentace klienta |

Kdo si hraje, nezlobí. Stará dobrá pravda, která stále platí. Některé dříve oblíbené hry bohužel vlivem doby zmizely v zapomnění. Jízda na kole ale stále zůstává jednou z nejoblíbenějších dětských aktivit a her. Pokud i vaše ratolest má na noze převodník jako každý správný závodník, je třeba pro něj vybrat co nejkvalitnější stroj, který se postará i o jeho bezpečí.

Značka Amulet se nejen u svých dětských modelů snaží o maximální gramovou redukci, která je pro spokojenost s kolem velmi důležitá. V tomto duchu byl postaven 24palcový dětský model Team 24 Superlight, určený pro tělesnou výšku kolem 135 centimetrů. Tento poslední „předstupeň“ dospělého horského kola je konstruovaný v duchu značky, kdy klíčové komponenty spoléhají na slitinu hliníku. Zde použitý rám či vzduchovou přední odpruženou vidlici lze v dané třídě označit za hodně nadstandardní.

Autor: Amulet

Přitom právě odpružené vidlice dětských kol si často odnášejí naši kritiku, neboť znamenají hmotnost navíc a jejich funkce nebývá slavná. Amulet však rozhodně nešetřil a použil kvalitní model RST Aeral Air, který je díky stlačenému vzduchu namísto ocelové pružiny výrazně lehčí a dá u něho nastavit tvrdost (či měkkost) přesně dle hmotnosti jezdce. Vedle toho potěší vyspělé konstrukční prvky rámu, na dětských modelech prakticky nevídané.

Náš malý „tester“, který se účastní i dětských a juniorských závodů, byl spokojený rovněž s výkonnými V-brzdami a precizním přehazováním. Použití komponentů Shimano Acera je sázkou na jistotu, stejně jako řazení otočnou rukojetí Shimano Revoshift, vyžadující jen minimální ovládací síly. Převody s jediným převodníkem vpředu a osmi pastorky vzadu jsou plně dostačující pro rozličný profil terénu, stejně jako univerzální pláště DSI s kevlarovou patkou.

Autor: Amulet

Posed je sériově laděn spíše do sportovna, ale je vysoce variabilní, ať už z hlediska nastavení výšky řídítek či sedlovky, takže toto horské kolo nějakou dobu „poroste“ s vaším dítětem. Hmotnost 11,4 kilogramu patří mezi dětskými čtyřiadvacítkami k toku vůbec nejlepšímu a cena kola 12 999 korun je také příznivá. V nabídce najdeme dvě barevné verze, výraznou tyrkysovou nebo závodně vyhlížející černou.