Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Za nejkrásnějšími plážemi Středomoří? Na Ibizu

22. února 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Ibizu si naprosto každý zamiluje. Rodiny s dětmi ocení perfektní hotely s animačními kluby i pro ty nejmenší, mladé páry ohromí pulsující letoviska a starší generaci nadchne panenský klid v nedotčené přírodě. Co ale ocení všichni stejnou měrou, jsou nádherné písečné pláže dosahující délky přes dvě stovky kilometrů.

Písečné pláže s pozvolným vstupem do moře, výborná kuchyně, krásná příroda a starobylé památky jsou hlavními důvody, proč řada zkušených cestovatelů považuje Ibizu za druhou Mallorku. Mladí zde navíc ocení i velké množství barů a diskoték v některých letoviscích.

Autor: Shutterstock

I zde se psaly dějiny

Ibiza je zajímavou směsicí všech možných příchutí a barev. Prolínají se tu různé stopy kultur a architektonických stylů, tyto dokonalé scenérie podtrhuje panenská příroda.  Za návštěvu stojí hlavní město Eivissa, kde si projdete množství obchůdků i historických památek. Nebo malé vesničky s původní architekturou, které jsou rozesety po celém ostrově. Užít si můžete i výlet na ostrov Vedra s  magnetickou horou, jenž je někdy nazývána španělským bermudským trojúhelníkem.

Ibiza myslí i na ty nejmenší

To ocení rodiny s malými dětmi zejména v poklidném zálivu Cala Pada s písečnou pláží a členitým pobřežím, který je přímo předurčen pro relaxaci a pohodovou dovolenou. Čeští animátoři dětského klubu se postarají i o ty nejmenší, pro které jsou připraveny speciální animační programy, jako jsou kurzy plavání nebo pohybové a kreativní aktivity. Rodiče mohou relaxovat na pláži či objevovat krásy ostrova.

Autor: Shutterstock

Ostrov sportu zaslíbený

Letos se letní sezona ponese ve znamení pohybu. Děti v sobě mohou probudit soutěživého ducha během klubové olympiády, která bude probíhat v hotelech s dětským klubem. Sportovní nadšence pak potěší speciální sportovní akademie, ve kterých mohou poměřit své síly s vrstevníky třeba v tenise. Hotely nabízí i skvělé aquaparky s mnoha vodními atrakcemi. Velkým zážitkem bude návštěva největšího parku Aguamar na ostrově.

A kam na Ibizu vyrazit v případě rodinné dovolené?

Tip na hotel s dětským klubem: 4* Funtazie Klub Magic Life Cala Pada