Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Co nabídne v létě Řecko dětem?

8. února 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Rodiny s dětmi jsou letos při výběru letní dovolené velmi obezřetné. Chtějí zejména klid a bezpečí. A právě v Řecku potvrzují pohodovou atmosféru tisíce českých rodin, které se sem každoročně rádi vracejí. Podívejte se na 3 tipy, odkud si celá rodina přiveze ty nejlepší vzpomínky.

Rhodos – stále je co objevovat

Nádherné pláže a pozvolný vstup do moře jsou vhodným místem i pro ty nejmenší. K tomu hrstka dávné antické historie a dechberoucí příroda. To je Rhodos. Za návštěvu rozhodně stojí stejnojmenné hlavní město, kde se můžete vydat po stopách bájného kolosu. Vyzkoušejte skvělý akvapark v turistickém centru Faliraki nebo plavbu lodí podél tajuplných zátok. To vše pod nekonečným množstvím paprsků.

Autor: CK Fischer

Zakynthos – pirátský ostrov, který hlídají želvy

Na ostrově objevíte nádhernou okolní přírodu, široké pláže a tyrkysové moře. Na děti čeká dostatek sportovního vyžití, ale ze všeho nejvíc si užijí plavání se vzácnými želvami na ostrůvku Marathonisi nebo proplouvání tajemnými jeskyněmi. Nezapomeňte zajet i do světa plného atrakcí pro malé i velké – Zante Water Village, jeden z největších akvaparků v Řecku. Odvážlivci by neměli vynechat plavbu lodí do oblíbené „zátoky pašeráků“.

Autor: CK Fischer

Kréta – ostrov dětem zaslíbený

Kréta je synonymem pro nádherné pláže, památky, úžasné přírodní scenérie a rozmanitou zábavu. Pláže jsou dostatečně široké, takže zde naleznete i vytoužený odpočinek. Děti mohou kromě různorodých radovánek u moře navštívit delfinárium Marineland nebo se vydat na dobrodružný výlet po stopách minojské kultury. Pro milovníky vodní zábavy jsou na Krétě dva akvaparky – Aqualand a westernové městečko Western Park.

Autor: CK Fischer

Dobrou zprávou je, že na všech uvedených ostrovech naleznete dětské kluby, kde se o děti postarají zkušení česky hovořící animátoři. Zatímco si děti budou hrát se svými vrstevníky, vy můžete cestovat po ostrově.

I dovolená se dá vyměnit. V případě, že by rodina do dané destinace na poslední chvíli nechtěla odletět, má možnost bez jakýchkoliv poplatků za změny vybrat jiný zájezd ještě týden před odletem, a to i v jiný termín.