Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Oslavte Vánoce a Nový rok s templářskými víny

23. prosince 2015 | 12:00
Prezentace klienta |

Čtyři adventní neděle jsou již za námi a vánoční atmosféra nás obklopuje téměř na každém kroku. Není od věci se na chvíli zastavit a dopřát si krátké nadechnutí u příjemného rozhovoru třeba se sklenkou jiskřivého vína. Vždyť právě víno by na slavnostním vánočním stole chybět nemělo.

Osobou z nejpovolanějších na templářská vína je pan Mgr. Lukáš Lukáš z Templářských sklepů Čejkovice.

Která vína z vaší nabídky doporučujete ke svátečním chvílím o Vánocích?

Výjimečné příležitosti zasluhují výjimečná vína. Doporučuji naši prémiovou kolekci Diamond Collection. Tato úspěšná řada obsahuje vína s přívlastkem pozdní sběr či výběr z hroznů. Jsou to vína přirozeně svěží, harmonická, se zřetelnou mineralitou, jejich vůně je hluboká a bohatě rozmanitá. K typickému štědrovečernímu menu bych přímo doporučil Ryzlink vlašský nebo Ryzlink rýnský. Kolekce je unikátní nejen víny, ale i designovými láhvemi zdobenými křišťálovými „diamanty“ ze šperkařské firmy Preciosa. Pro fajnšmekry je to vskutku luxusní zážitek.

Autor: Templářské sklepy Čejkovice


V období mezi svátky se scházíme s rodinou, s přáteli, u sklenky vína. Která vína byste doporučil pro tyto chvíle?

Pro chvíle pohody jsou vhodná přívlastková vína se zlatou etiketou řady Gold Collection. Jsou to vína z nejkvalitnějších partií jednotlivých ročníků. Tato vína zrála v dubových sudech či nerezových tancích, poté byla nalahvována a uložena ve sklepech k dozrání. Tady bych neváhal doporučit lehčí víno Merlot rosé pozdní sběr, naši velmi úspěšnou novinku. U oběda či večeře určitě neuděláte chybu, budete-li volit jakákoliv templářská jakostní odrůdová vína, která jsou velmi populární díky vysoké kvalitě za nízkou cenu.

Autor: Templářské sklepy Čejkovice

Během Vánoc nás nemine ochutnávka cukroví. Lze i v tomto případě doporučit nějaké víno, aby chuť cukroví ještě více vynikla?

Ke sladkostem bych volil sladká i polosladká vína. Sáhl bych opět po vínech z řady Diamond Collection, konkrétně bych určitě vyzdvihnul náš Tramín, výběr z hroznů.

Silvestrovské oslavy mají mnoho podob, jídlo je rozmanité. Jaká vína můžeme servírovat a nic nezkazit?

Během večera před půlnočním přípitkem bych navrhoval začít s lehčími suchými až polosuchými bílými víny, později můžeme pokračovat i náročnějšími, plnějšími a těžšími červenými víny. K oslavě Silvestra a příchodu nového roku určitě patří Rulandské šedé nebo Chardonnay, obojí pozdní sběr, mohou být z řady Diamond nebo Gold Collection.

Autor: Templářské sklepy Čejkovice

Co Silvestrovský přípitek?

Nový rok přivítáme sekty Saint Croix Sekt Classique, které jsou určeny všem milovníkům šumivých vín. Tato vznešená vína jsou vyrobena v limitovaných sériích klasickou metodou kvašením v láhvi minimálně po dobu dvanácti měsíců v temných templářských sklepích. V této řadě jsou připraveny BRUT a DEMI vyráběné pouze z odrůdy Chardonnay a stále oblíbenější ROSE DEMI lisované stoprocentně z odrůdy Rulandské modré.

 

Autor: Templářské sklepy Čejkovice

Myslím, že s šumivými a tichými víny od Templářů mohou být sváteční chvíle ještě o něco víc výjimečné a nezapomenutelné.

Na závěr jedna obligátní otázka. Kde se dají všechna tato skvělá vína pořídit?

Mnou zmiňovaná vína řady Diamnod Collection jsou k dostání v prodejnách hypermarketů Globus či Tesco, řetězci Makro nebo ve vybraných prodejnách řetězce Billa. Všechny ostatní řady lze běžně zakoupit v takřka kterýchkoliv prodejnách a obchodních řetězcích. Vína lze objednat také na našem eshopu, který je na stránkách www.templarske-sklepy.cz.

Děkujeme za rozhovor.


Související články