Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Design jako na talíři? Do neděle v centru Prahy!

Povídat si o designu a pořídit si nějaký pěkný kousek, to můžete až do neděle
13. listopadu 2015 | 13:52

Už od pondělí probíhá v Praze první ročník prodejní prohlídky designu. Tvůrci tohoto projektu se snaží přiblížit design lidem. Umožnit jim setkat se s ním tváří v tvář, nejde o klasickou výstavu, hlavní důraz chtějí klást na nezávislou scénu a jednotlivé lidi spojené s designem.

„Design jako takový nemá a neměl by mít bariéry, není to jen muzejní záležitost. Je součástí nás samotných a prostoru kolem nás. Zpočátku se chceme soustředit na Prahu, v následujících letech je cílem propojit i regiony, zejména tam, kde působí umělecké školy – Brno, Zlín, Plzeň či Ústí nad Labem. Rovněž by nemělo zůstat jen u jednorázové akce trvající jen několik dní v roce, ale půjde spíše o dlouhodobou podporu scény v průběhu celého roku,“ tvrdí organizátoři v čele s Ivou Nesvadbovou.

Design nás obklopuje, je všude kolem nás, pokud se chcete s tímto novým projektem seznámit, přijďte se do neděle podívat do Domu U Minuty na Staroměstském náměstí. Vystavovatelé obsáhnou svými výtvory opravdu pestrou škálu z oboru. Najít tam tak můžete šperky, nábytek, sklo i knihy. Vice informací najdete ZDE

Video se připravuje ...
Šperky Lucie Markové jsou opravdu skvostné • VIDEO: Gabi Röhrichová