Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nespalte se při výběru vysavače

11. listopadu 2015 | 09:28
Prezentace klienta |

Dnešní trh s vysavači je velmi rozmanitý a vybrat si může opravdu každý. Abychom byli se svým novým pomocníkem spokojeni co nejdéle, je třeba respektovat některé zásady a hlavně si uvědomit, k čemu budeme přístroj nejvíce využívat – zda nám postačí vysavač pro běžné nároky, jestli se spíš potřebujeme zbavit chlupů od našeho zvířecího mazlíčka, nebo sdílíme domácnost s alergikem vyžadujícím maximální čistotu vzduchu. Důležitým kritériem je také velikost podlahové plochy a její materiál. Protože se většinou nemůžeme podívat dovnitř přístrojů, měli bychom být na výběr aspoň trochu připraveni.

Máte doma parkety, nebo koberce? A jak si poradit se zvířecími chlupy?

Výběr toho správného vysavače záleží jen na vašich nárocích. Výrobci nabízejí přístroje vhodné pro různě veliké plochy i pro všechny možné podlahové krytiny, ať už to jsou parkety, plovoucí podlaha, linoleum nebo koberec. Vybrat si tak můžete mezi všestranným podlahovým, ručním do úzkých prostor, kartáčovým na silně namáhané koberce či robotickým vysavačem pro každodenní automatické vysávání. Chybu rozhodně neuděláte se značkou Miele, která nabízí velmi široké portfolio vysavačů. Na dřevěné podlahy je ideální Parquet s šetrným parketovým kartáčem, nejsilnější Comfort Electro se speciálním elektrokartáčem je vhodný pro prostory s koberci. Jako doma je na všech podlahách všeuměl Total Care s rozsáhlým příslušenstvím, Comfort si zase oblíbíte díky snadné manipulaci či pohodlnému dálkovému ovládání. Nejtišší vysavač Silence vás určitě nebude rušit a Brilliant s osvětlením SpotLight najde téměř každý drobek.

Skvělým bojovníkem proti úporným zvířecím chlupům i dlouhým vlasům je Cat & Dog s vysoce účinným turbokartáčem. Miele pamatuje samozřejmě i na neustále se rozrůstající skupinu alergiků, kteří mohou volněji dýchat díky vysavači Allergy. Ten vyfiltruje až 99,999 % vzduchu a zbaví nejen podlahy pylu, roztočů, jemného prachu i jiných alergenů. Dobrou zprávou pro všechny spořivce je, že pokud se nároky časem změní, není nutné kupovat hned celý přístroj, ale pouze požadované příslušenství.

Každodenní úklid nechte na robotovi

Určitě vám nebudeme tvrdit, že s koupí robotického vysavače vám už navždy odpadnou starosti s vysáváním (tedy prozatím ne). Robota ale určitě oceníte při každodenním úklidu. Znáte to – tu vám při vaření spadne na zem kousek zeleniny, rozsypete cukr nebo děti nadrobí nedělní koláč. S tím vám hravě pomůže Scout RX 1 od Miele, který se od podobných přístrojů zásadně odlišuje extra přesnou navigací a perfektně vyčistí i těžce dostupná místa a okrajové části. Umí také rozpoznat nábytek, schody a další překážky, takže nic neodře a z ničeho nespadne. Navíc je vybaven dvoustupňovým AirClean filtrem a čtyřmi režimy čištění. Nově ho můžete mít i v nádherné červené barvě, která zaručeně rozzáří každý interiér.

Nedýchejte rozvířený prach!

Nikdo z nás nechce, aby místo vyfiltrovaného vzduchu dýchal jen rozvířený prach, jak se to občas bohužel stává. Proto je třeba si dát velký pozor na kvalitu filtrace. Vynikající vícestupňový filtrační systém nabízí třeba Miele. Tvoří jej originální prachový sáček Miele HyClean a motorový a vzduchový filtr. Každodenním běžným nárokům postačí filtr AirClean. Filtr ActiveHepa neutralizuje nepříjemné pachy, a je tak ideální pro majitele domácích mazlíčků, specifickým požadavkům alergiků zase vyhovuje HEPA AirClean. Přístroje Miele umí díky celkové souhře všech komponentů, včetně utěsnění těla vysavače a tvaru všech součástí pro perfektní vedení vzduchu, odfiltrovat až 99,9 % jemného prachu, a vy tak můžete konečně lépe dýchat.

Zvyšte sací výkon stiskem jednoho tlačítka

Velmi zajímavou novinkou vysavačů Miele je funkce Boost, kterou oceníte vždy, když budete chtít nakrátko zapnout maximální sací výkon. Pro představu: váš úsporný vysavač EcoLine zvýší svůj výkon na minutu na 1 200 W. S volitelným výkonnostním stupněm Power bude váš vysavač energeticky úsporný a zároveň dostatečně účinný v boji proti silnému znečištění.

Požadujte jen kvalitu

Zrovna vysavač naštěstí nepatří mezi přístroje, jehož koupě vyžaduje velkou finanční investici. Přesto ale chceme, aby nám bez problémů fungoval několik let. To si dobře uvědomuje i firma Miele, která jako jediný výrobce testuje své přístroje dokonce na životnost 20 let! Vysavače procházejí velmi náročnými zkouškami, jako jsou prahové testy, test životnosti motoru, navíjení kabelu, hadice nebo rukojeti. Díky tomu obsazují pravidelně přední příčky nezávislých spotřebitelských testů po celém světě. V posledním domácím dTestu zvítězily hned dva modely z řady Complete C3 a potvrdily, že přístroje Miele zkrátka obsazují čelní pozice bez ohledu na hodnoty uváděné na energetických štítcích. 

Pokud ještě váháte, který vysavač je pro vás ten nejlepší, přijďte se poradit do showroomů Miele v Praze a Brně, nebo do prodejen autorizovaných partnerů Miele.

Více na www.miele.cz