Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tipy na víkend: Vezměte děti za světlem nebo do divadla!

  • Tento víkend počasí zřejmě podzimním venkovním hrátkám přát nebude, máme pro vás ale jiné zajímavé tipy, jak strávit víkend s dětmi.
    15. října 2015 | 16:00

    Počasí na víkend příliš nepřeje dlouhým procházkám v podzimní přírodě, ale to neznamená, že musíte strávit víkend zalezlí doma. Konají se totiž spousty akcí, které byste si se svými dětmi rozhodně neměli nechat ujít! Vezměte je za kulturou nebo si trochu zasportovat! 

  • Struny dětem

    Struny podzimu
    Autor: Struny podzimu
    Cloumá s vaším dítětem umělecký duch? Cítíte, že jeho povaha brnká na strunu hudby nebo třeba divadla? Pak s ním navštivte o víkendu Divadlo Minor! Na malé i větší návštěvníky čeká bohatý výběr výtvarných, hudebních, divadelních či filmových dílen a také koncerty, na kterých vystoupí například Skety, Bezobratři, Anička Polívková, Voila!, Beata Hlavenková s Milanem Caisem a Lenkou Novou v premiéře Pišliků a samozřejmě herci Divadla Minor. Pro teenagery je lákadlem projekt Open mic připravený ve spolupráci s En.druem. Zde si mohou vyzkoušet vystoupení ve velkém sále s profesionální kapelou. Akce se koná od pátku 16. října do neděle 18. října. Více informací si přečtete zde.
  • Čtení děti baví

    Čtení děti baví
    Autor: Čtení děti baví
    Čtení je jedna z prvních dovedností, se kterými se děti v životě musí potýkat. Ať už je to pohroužení se do fantastických příběhů, které jim předčítají jejich rodiče, nebo samotné čtení ve škole. V sobotu 17. října si můžete přijít užít čtení do Era světa, kde budou herci Dejvického divadla předčítat z knihy Harry Potter a kámen mudrců. Příběhy malého kouzelníka se dočkaly ilustrací, a to od oceňovaného britského ilustrátora Jima Kaye. A pozor! Kdo přijde v masce, může vyhrát ilustrovanou knihu Harryho Pottera! Akce začíná ve 14.30 a potrvá do 16.30. Více se dozvíte zde.
  • Signal festival

    Pražský Signal Festival byl vloni deníkem The Guardian vyhlášen za jeden z deseti nejlepších v Evropě.
    Autor: Profimedia.cz
    Od čtvrtka do neděle se rozzáří Praha spousty světel v rámci festivalu Signal, který se koná již potřetí. Kromě krásných projekcí, které budou rozmístěny v hlavním městě, se můžete těšit i na nejrůznější workshopy a přednášky, kterými bude festival obohacen. Festival Signal nabídne dvacítku instalací a videomappingů včetně velkolepé sférické projekce, představí jednosměrnou trasu, která vylepší návštěvníkům festivalový zážitek, a nedělní podvečer věnuje rodinám s dětmi. Mapy a celý program naleznete zde.
  • Na film!

    Výstava Na Film!
    Autor: Museum Montenalli
    Na film! – tak zní název výstavy v Museu Montanelli, které zbývá už jen posledních několik dnů do konce. Pouze do 25. října mají návštěvníci možnost prohlédnout si tři rozsáhlé expozice věnované kinematografii. Celá výstava je navíc interaktivní, takže se na ní mohou nejen malí návštěvníci pořádně vyřádit. Každý si může vyzkoušet nejrůznější ruchové nástroje, a vytvořit tak neopakovatelnou atmosféru bouřky nebo přijíždějícího vlaku, lze usednout za mixážní pult, stát se součástí avantgardní koláže nebo poznat filmy, které se v kině běžně nepromítají. Na výstavě se podílelo mnoho významných osobností české kinematografie, jako jsou třeba Bolek Polívka, Jiří Menzel nebo Helena Třeštíková. Více o výstavě se dozvíte zde.
  • Světla v Liberci

    iQLANDIE, světelný workshop
    Autor: iQLANDIE
    Nejen Praha se o víkendu prozáří. V liberecké iQLANDII se koná každou sobotu a neděli v říjnu Světlohraní, tedy workshopy, kde si můžete zaexperimentovat, prozkoumat základní vlastnosti světla i vlastnosti různých světelných zdrojů. Budete mít šanci prozkoumat i různé druhy světla jako takového, můžete si vyzkoušet práci se spektroskopem, jako světluška budete moci rozsvítit chemiluminescenční svítící kapalinu, odhalit tajemství neviditelnosti nebo si vyrobit speciální „podivné“ kotouče, které umějí měnit barvu. Více se dozvíte zde.

Diskuse ke článku
.