Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tekuté marocké zlato, tajemství krásy a relaxace

3. září 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

To vše v sobě skrývá vzácný arganový olej. Látka, která byla pro Evropany objevena teprve před deseti lety, ačkoli ho berberské ženy pro svůj blahodárný účinek jak na pleť, tak celý organismus, používají již celá staletí.

Maroko domov argánie

Arganový olej je vzácný především jeho tradičním zpracováním. I v dnešní době převažuje jeho ruční výroba, která se soustředí na malé území jihozápadního Maroka. Jen zde můžete nalézt argánii trnitou, malý nenápadný strom, který je od roku 1999 pod ochranou UNESCO. Domorodci jistě turistům rádi ukážou nevšední podívanou. Na listech a plodech argánie si velice rády pochutnávají kozy, které za pochoutkou šplhají do jejich korun.

Tradiční zpracování

Jak již bylo zmíněno, stále přetrvává tradiční ruční výroba oleje. Plody podobné olivám se sklízí v letní sezoně (červen, červenec, srpen), nejprve se jádra usuší, poté je ženy roztlučou a oloupou, až získají semena. Ta pak praží na ohni, v kamenných mlýnech drtí na kaši, do které přidávají vodu. Filtrací získaný olej se následně používá k potravinářským či kosmetickým účelům, záleží na období sklizně.

Léčebné a Anti-aging účinky oleje

Arganový olej obsahuje vysoké množství mastných kyselin a vitamínu E, díky tomu výborně působí proti stárnutí pleti a zkrášluje ji. Zároveň je vhodným lékem na boj s lupénkou, atopickým ekzémem či akné. Jeho užíváním posílíte také nehty a vlasy. Arganový olej má mnoho dalších léčebných účinků.

Autor: Tawan

Arganové masáže

Zrelaxujte se při masáži arganovým olejem, která vám zaručí uvolnění od konečků prstů po vlasové kořínky. Olej nejen uvolní celé tělo, ale poskytne vaší pokožce celou škálu výživných látek. Masérka se precizně věnuje každé části vašeho těla, začne uvolněním dolních končetin, které zakončí protažením a zároveň uvolněním jednotlivých prstů a postupně přejde na masáž zad.  Při tom vyvíjí mírnější tlak na akupresurní body. Již bez oleje pak provádí závěrečnou tlakovou masáž temene hlavy a obličeje. Tuto nejefektivnější formu relaxace a regenerace, si můžete dopřát nejen na pražských pobočkách TAWAN masážního centra. Ta naleznete v Italské ulici, v Rezidenci na Vyšehradě a v Hotelu President, ale i v Karlových Varechv Nikolině a v brněnském Barceló.

Autor: Tawan

Krátká siesta se počítá

Naplánujte si v  TAWANu siestu podle svého. Během rušného pracovního dne můžete načerpat sílu do dalších povinností jen za krátkou obědovou pauzu. Vše v oáze klidu a ticha, do které vás přenese uvolňující regenerační masáž. Pryč z prašného, rozpáleného města do TAWANu, kde si narovnáte svá ztuhlá záda a srovnáte myšlenky.

Autor: Tawan