Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Další horký víkend? Zkuste nový vodní svět, Království železnic, chladné podzemí i stezky v horách

  • Video se připravuje ...
    23. července 2015 | 06:00

    O víkendu se možná ochladí, ale možná také ne – proto vám raději přinášíme tipy, které se dají zvládnout jak v horku, tak i tehdy, kdyby se počasí snad přece jen změnilo. Děti nejspíše nadchne jak vodní svět, tak Království železnic, stín sklepení uvítají i dospělí. Ti zdatnější se mohou vydat do hor. 

  • Novinka v Milovicích: vodní svět

    ...
    Autor: Mirákulum

    Zážitkový areál u středočeských Milovic má další lákadlo. Tuto sobotu tu oficiálně otvírají unikátní venkovní komplex se systémem potoků, potůčků, koryt, ve kterých si děti mohou hrát. Zlatým hřebem je vodopád, který napájí jezírko, přičemž děti mohou dle libosti měnit směr toku vody. Najdou zde stavidla, čerpadla, mlýnky, zábavná je i celá soustava jezírek, koryt, vodních cest a různých vodních atrakcí, kde neustále něco proudí, kape, stříká a žbluňká. Pokud si chcete užít vodní svět a ještě něco navíc, můžete sem vyrazit tuto sobotu na slavnostní zahájení provozu vodního světa – akce začíná v 11 hodin. 

    Více na www.mirakulum.cz

    Milovické Mirákulum tento víkend oficiálně otvírá novou atrakci: vodní svět.
    Autor: Mirákulum

  • V Království železnic se nezpotíte

    ...
    Autor: Radka Wallerová/BPŽ

    Další čtvereční metry modelové železnice přibyly v pražském Království železnic, které je díky tomu největší podobnou atrakcí široko daleko. Za bonus můžete považovat, že podzemní prostory jsou klimatizovány. Například Praha tu zaujímá 65 metrů čtverečních, kterým vévodí žižkovský televizní vysílač tyčící se nad skoro dvěma sty metry kolejí. Prahu obklopují modely dalších krajů – podívejte se, jaké vlaky jezdí kolem Labe v Ústí nad Labem, nebo si sami pusťte lanovku mířící nahoru na liberecký Ještěd. Součástí expozice je i velký model Prahy.  

    Více na www.kralovstvi-zeleznic.cz

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: Radka Wallerová

  • Ochlaďte se v plzeňském podzemí

    ...
    Autor: Plzeňské podzemí.cz

    Navštivte Plzeňské historické podzemí. Projdete se  labyrintem chodeb, sklepů a studní, který pod městem vznikal od 14. století. Nechte se překvapit informacemi o tom, jak se podzemí budovalo a k čemu všemu během staletí sloužilo. Na prohlídku mohou děti starší tří let a rozhodně se doporučuje alespoň mikina, standardně je tu šest nad nulou. 

    Více na www.plzenskepodzemi.cz

  • Slavnost piva v podhůří Krkonoš

    ...
    Autor: Novopackepivo.cz

    Úplně nejhorší vedro by nemuselo být ani v Nové Pace, kde na sobotu 25. července chystají pivní slavnosti. V nabídce je bohatý program pro děti i dospělé. Můžete si prohlédnout pivovar, poslechnout koncerty, zasoutěžit si. Novopacký pivovar tak stále zachovává tradiční způsob výroby lahodného chmelového moku.

    Více na stránkách pivovaru

     

  • Když do hor, tak do Beskyd

    Autor: Facebook

    Beskydy paztří mezi regiony, které turistům nabízejí návštěvnickou kartu s mnoha výhodami. Díky Beskydy Card můžete čerpat řadu výhod od partnerů nabízejících služby turistům a návštěvníkům. Platí vždy celý rok, slevy se dají využít jak v létě, tak v zimě. Stojí 99 korun pro dospělého, 69 korun pro dítě.

    Tohle pohoří ocení milovníci pěší, cyklo- i hipoturistiky, paraglidingu a vyznavači jízdy na horských kolech. Putování po horských stezkách nabízí úchvatnou zdivočelou krajinu, Beskydy mají hustou síť nejen značených cyklotras pro rodiny s dětmi, ale i těch obtížnějších, které vedou až na vrcholky hor. Beskydami vedou i některé mezinárodní dálkové trasy, jako je Beskydsko-karpatská magistrála (276 km). Jantarová stezka (303 km) navazuje na tradici starodávné obchodní cesty.

    Více na www.beskydy-info.cz

Diskuse ke článku
.