Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jiří Gruntorád: „V dešti jsme makali jak o život!“

28. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Devatenáctý den pro běžce projektu Poslední kousek, Jirku Gruntoráda, začal další pomocí. Při výběhu z Rájce-Jestřebí dostal na cestu vydatnou svačinku a čekal na něj běžec, který se k Jirkovi připojil na celé dva dny! Společně doběhli nejprve k propasti Macocha, kde neohroženého běžce podpořilo několik desítek návštěvníků tohoto oblíbeného turistického cíle. Ochotná průvodkyně a Jirkova kamarádka celému týmu navíc nabídla prohlídku Býčí skály.

Jeskynní den! Přesně tak by se dal nazvat můj další den, kdy se snažím jako běžec amatér proběhnout celou Českou republiku, abych zjistil, zda jsme my Češi ještě stále národem, co si umí pomáhat.

Budíček byl dnes až v 7:45, takže když jsem šel spát kolem půlnoci, hezky jsem se vyspal. Snídaně a hned u ní mi přistála na stole první pomoc. Svačina na cestu od paní servírky. Dostal jsem pár kousků výborného makového koláče. Ten miluju – kdybyste náhodou někdo nevěděl, čím mi udělat radost.

Venku už na mne čekala další pomoc, a to běžec Petr, který si na mne udělal čas dokonce dva dny, a nejenom že se mnou dnes uběhl více jak 30 km, ale chce se mnou běžet i zítra. Petře, máš ode mne velký palec nahoru.

Autor: Milka

Z obce Rájec-Jestřebí jsme společně vyrazili k naší nejznámější propasti jménem Macocha. Cestou jsem potkával spoustu z vás, co mi fandíte a díky za vaše vzkazy do mého deníčku. Někdy vám je nechám vyfotit.

U Macochy bylo krásně. Příroda, dobré jídlo, ale hlavně vy, moji fandové. Dokonce jsem potkal maminku s dcerou, které mne přišly podpořit na akci v Českých Budějovicích a viděli se se mnou i u Macochy. Nebo celý školní zájezd šesťáků a sedmáků. Díky za podporu!

Autor: Milka

Z Macochy jsme s Petrem nabrali směr Skalní mlýn, Blansko, Adamov a z něho do Křtin. Bohužel nám ke konci cesty vydatně pršelo, ale my jsme se s Petrem nedali a makali jak o život dál!

Cestou z Adamova jsem potkal svoji kamarádku Sandru, se kterou jsem se neviděl skoro čtyři roky. Pro mne a můj tým zařídila prohlídku Býčí skály. Bylo to tam nádherné a všichni jsme si to moc a moc užili. Sandři, díky za pomoc a fandění.

Po více jak třiceti kilometrech jsme s Petrem dorazili za vydatného bubnování deště do Křtin a odtud zítra bereme útokem Brno.

Autor: Milka

Navíc v Brně pro vás chystáme super akci – Poslední kousek v Galerii Vaňkovka. Start bude v pondělí od 9.00 hod. a ve Vaňkovce nás najdete spolehlivě. Hledejte fialový Milka team. Ten největší blázen z nich budu 100 % já!

Všem, kteří mi fandíte, velké díky za fotky, pomoc, sms, mms, emaily, zprávy na facebooku – moc si toho vážím a jestli mi chcete dodat sílu, pošlete mi smsku na číslo 607 684 522!

Autor: Milka

Je 23:54, jdu spát!

Přeji vám krásnou neděli, užívejte života. Jestli vás trápí nějaký splín…nebojte, bude líp!

Váš “český Forrest Gump“ Jirka Gruntorád

Více informací naleznete na www.poslednikousek.cz

Související články