Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jirka Gruntorád: „První úsek mi dal pěkně zabrat“

6. května 2015 | 11:41

Dalibor Gondík, Jirka Král, Šárka Strachová a Monika Leová. Tyto osobnosti podpořily Jirku Gruntoráda při startu na jeho 700 km dlouhou trasu v rámci projektu www.poslednikousek.cz. Jak se Jirka vypořádal s prvním úsekem trasy? Jaké byly jeho první dojmy z běhu na Karlštejn? A kdo s Jirkou běžel nejdéle? Dočtete se v Jirkovo zápiscích z náročné trasy.

Drazí přátelé, ať děláte cokoliv, jsem rád, že jste se mnou, a že mne podporujete v mé výzvě a snu – donést ten nejcennější poslední kousek svému bráchovi jako poděkování za podporu, když mi zdraví zrovna nesloužilo. Každý den se těšte na pár řádek o tom, jak se mi běželo, co jsem zažil a hlavně, jak jste mi pomáhali!

Dnešní den byl ve znamení výběhu z pražské Náplavky. Všechno se seběhlo strašně rychle. Sotva jsem stačil dorazit na místo, kde jsem startoval svoji 700km pouť, už mne čekala řada rozhovorů, setkání s přáteli a už se šlo na věc. Mezitím se na Náplavce sešlo mnoho běžců, podporovatelů a lidí, co chtěli vidět, jestli se opravdu najde blázen, co se pustí do takové trasy a není ultramaratonec.

Autor: Milka

Odpočet a START směr Karlštejn. Kromě desítek běžců mne přišel podpořit i Dalibor Gondík, Šárka Strachová, Monika Leová, Jirka Král a nesměl chybět můj trenér a běžecký guru Miloš Škorpil. Mnoho z nich se mnou vydrželo velký kus cesty a nejdéle běžel právě Miloš Škorpil. Mílo díky!

Cesta ubíhala celkem rychle, ale přiznávám se, že kopce hned první den mi daly docela zabrat.

Při běhu jsem potkával spoustu z vás, třeba na Ořechu mne zastavily dámy s nákupem, a kampak prý běžíte panáčku? Povyprávěl jsem, dámy mi prý budou strašně fandit a jako poděkování ode mne dostaly čokoládu Milka.

Počasí bylo po celý den celkem stabilní, byť 28 stupňů není zrovna na běh ideální teplota. A ještě něco…I když to nevypadalo, sluníčko pěkně pálilo. Jsem spálený, ale naše doktorka Natálka se o mne královsky stará, takže budu brzy fit, děkuji!

Autor: Milka

Kilometry ubíhaly a po pár hodinách jsem doběhnul na Karlštejn. Mokrý jako prasátko, ale stejně tak i šťastný! První část trasy a 32 km za mnou. Už jen 668 km! Následoval oběd, večeře a litry nealko pití a lehký odpočinek.

Ve středu nás totiž čeká ještě delší distance – 37 km

Přátelé, ať už mne podpoříte, nebo jen budete sledovat, díky za vše – moc rád se s vámi na trase potkám, můžete se mnou kousek běžet, nebo můžeme popovídat!

Váš “český Forrest Gump” – Jirka Gruntorád