Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vítězka selfie soutěže: „Ženy v netradičních rolích jsou mým vzorem!“

10. dubna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Praha, 10. dubna 2015 – Třiadvacetiletá Martina Víchová z Hradce nad Moravicí zvítězila v selfie soutěži projektu „Ženy jinak. Jakože cože?!“. Porotu zaujala svými nápaditými fotografiemi, které zároveň splňovaly podmínky a pravidla této soutěže. Jak se těší na výhru v podobě luxusního all inclusive víkendu a jak vůbec vnímá ženy zastávající netradiční role?

 

Od poloviny února až do konce března mohli ženy posílat svá „selfíčka“ do soutěže projektu „Ženy jinak. Jakože cože?!“. Nejlepší fotografie napříč kategoriemi byly oceněny velkým balením čokolád Milka se sušenkou LU nebo krekrem TUC. Absolutní vítězka si nyní vychutná víkend plný přepychu v ONE ROOM HOTELu na pražské Žižkovské věži. Součástí tohoto pobytu je mimo jiné také voucher na konzumaci v tamní restauraci v hodnotě 15 000 Kč. „Musím říct, že mi zpráva o mém vítězství opravdu vyrazila dech,“ popisuje svou radost tato sympatická mladá žena.

Martino, co pro Vás představují ženy v netradičních rolích?

Jsou pro mě symbolem určité změny. Proč by žena nemohla vykonávat  práci, kterou vykonáva muž? Dříve to bylo tak, že muži měli určité role, které byly určeny pouze jim. Postupem času se žena stala více samostatnější, což dnešní muže staví do opravdu těžké pozice. Domnívám se, že je to pro nás velká výhoda. Najednou si dokážeme se spoustou problému poradit i v případě, že je nemáme zrovna po ruce.

Zastávala jste ve svém životě nějakou neobvyklou roli?

Jsem holka z vesnice, takže už od malička zastávám neobvyklých ženských rolí hned několik. Naše rodina vlastní les, s čímž je spojena spousta práce. Kurz na řezání motorovou pilou sice zatím nemám, ale pomáhám třeba s nošením a štípáním dřeva. Na vesnici je podle mě zcela přirozené, že i ženy vypomáhají s tou těžkou manuální prací.

Autor: Milka

Kdy naposledy jste udělala ve svém životě něco jinak a nebála se riskovat?

Neustále dělám něco jinak, nechci být ten stereotypní typ člověka, co dělá pořád to samé. Říká se, že život je změna. Nerada riskuji, většinou vsázím vše na jistotu, ale na druhou stranu miluji adrenalin. Riskovala jsem naposledy loni v létě, kdy jsem vyzkoušela flyboarding, což je takové létání nad vodou. Na nohou máte speciální vodní trysky, se kterými můžete vyletět až do deseti metrů. To byla síla! Letos v létě bych chtěla vyzkoušet paragliding, bungee jumping nebo skydiving.

Zvítězila jste v kategorii Kutilka, za což jste získala velké balení čokolád. Jak Vám tato sladká odměna chutnala?

Moc dobře si vzpomínám na mou fotku v první kategorii. Také na den, kdy mi tato sladká výhra přišla. Spoustu čokolád jsem rozdala známým a rodině, protože sama bych to snad ani vše nespořádala. Díky výhře jsem měla poprvé možnost ochutnat Milku s krekrem TUC, kterou jsem si od té doby oblíbila.

Autor: Milka

Jak se těšíte na hlavní výhru? Už víte, s kým si tento luxusní víkend užijete?

Těším se moc! Ty pocity se nedají popsat, takový luxus prostě nemá jen tak někdo (smích). Pojedu určitě s přítelem. Chci mu to říct až na poslední chvíli, tak doufám, že to pro něj bude stejně skvělé překvapení, jako bylo pro mě.

Více o projektu naleznete na www.troufnisinajemnost.cz