Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

To vás dostane! Nejdojemnější příběhy oddanosti psích mazlíčků

  • V Americe jeden nalezený pes zachránil život jedenadvacetiletému chlapci, který dostal záchvat. Od té doby od nich neodešel.
    4. března 2015 | 13:56

    Když mu umřel páníček, chodil k jeho hrobu dalších šest let, dokud sám nezemřel. Tomu se říká psí láska! Nikdy nezradí, je na ně vždy spoleh, a když je člověku nejhůř, nastaví mu svou tvář a poskytnou láskyplné chvilky. Tyto čtyři příběhy ale dokazují skutečnou loajalitu svým pánům. Jestli máte i vy takovéhoto oddaného mazlíčka, neváhejte ho přihlásit do soutěže nejPes 2015, kde se, mimo jiné, můžete podělit o jeho příběh. 

  • Zachránil život cizímu klukovi

    pes
    Autor: Profimedia.cz
    Yolanda Sevogia viděla jednoho krásného dne psa potulovat se po okolí. Vzala ho domů a začala hledat jeho páníčka. Celou dobu důkladně kladla na srdce svým synům, ať si na něj příliš nezvykají. Azaiahovi bylo 10 let a jeho bratrovi 21 let. Starší však měl Downův syndrom a další zdravotní problémy, před nedávnem musel absolvovat operaci srdce a ledvin.

     

     

    O čtyři dny později byl pejsek stále u Yolandy a jejích synů a žádný majitel se nehlásil... Protože by bylo hloupé na něj dále volat jen "pse", začali mu říkat Riley. Pátý den přijela Yolanda domů a už za dveřmi slyšela děsivý psí štěkot. Jen co otevřela, Riley vyběhl a sprintoval do dětského pokoje. Žena měla zvláštní tušení, tak se vydala v jeho stopách. V dětském pokoji našla svého staršího syna v záchvatu. Jakmile se Yolanda sklonila ke svému synovi, pes štěkat přestal.

     

     

    Na pohotovosti lékař řekl, že kdyby přišli o pár minut později, Christian by se udusil vlastní krví a zemřel. O psovi-záchranáři vyšel článek v Tampa Bay Times, na jehož základě se Yolandě ozval pravý majitel psa. Když Yolandě zavolal, píchlo ji u srdce. Nechce přijít o psa, který zachránil život jejímu synovi! Nicméně pravý majitel byl neoblomný a později si pro psa přijel. Když ale viděl na verandě Azaiaha v pláči a Christiana v okně, usmál se na Yolandu a řekl: "Možná měl Odie utéct, aby byl s vámi a vašimi syny, o které se postará..."

  • Po boku do hořkého konce

    Jon Tumilson, americký mariňák, který byl zabit v Afghánistánu.
    Autor: Profimedia.cz
    Psi často drží se svými páníčky až do konce. Stejně tomu bylo i u věrných parťáků Jona Tumilsona, amerického mariňáka, a jeho psa Hawkeyho. Tumilson byl zabit v roce 2011 v Afghánistánu. Když měl ve své vlasti pohřeb, sešlo se v obřadní síni na 1500 smutečních hostů.

     

     

    Všichni lidé truchlili pro statečného muže, který se vydal bojovat za svou vlast, když v tu chvíli se stalo něco naprosto dojemného a dechberoucího. Do síně přišel hnědý labrador Hawkey, který se přišel se svým páníčkem také rozloučit. Lehl si před rakev a nechtěl se svého pána vzdát. 

  • Radostné setkání

    Ne všechny příběhy mají špatný konec. V případě tohoto amerického vojáka, který se vrátil z mise, jde o happy end. Doma na něj totiž kromě jeho manželky čekal další věrný společník – Buddy. Když se po dlouhé době poprvé setkal se svým páníčkem, nemohl uvěřit vlastnímu čenichu, takovou měl z toho radost! Podívejte se na dojemné video o shledání. 

     

    Láska vede až za hrob. A nemusí to platit pouze u lidí, věrní psi to mají dost podobně. Když zemřel Miguel Gumaz z Argentiny, jeho pes Capitan na pár dnů zmizel. Brzy však Miguelovi známí našli Capitana sedět vedle hrobu svého pána.

  • Navždy spolu

    O lásce až za hrob hovoří i příběh o Miguelovi Guzmanovi z Argentiny a jeho psovi Capitanovi. Když Miguel zemřel, Capitana nikdo pár dnů neviděl, až se jednoho krásného dne objevil u hrobu svého pána.

    Zvláštní na tom je, že muž nezemřel doma, ale v nemocnici nedaleko svého bydliště. Pohřben byl několik desítek kilometrů od domova, ale jeho pes ho i přesto našel. Svědci říkali, že když pes přišel na hřbitov, nejprve obešel pár hrobů, než se zastavil u Miguelova. Od té doby za svým páníčkem začal chodit pravidelně, vždy v 18.00, po dobu šesti let. 

    Pes si chodil oddaně lehat ke hrobu svého páníčka každý den.
    Autor: Profimedia.cz

Autor: maš
Diskuse ke článku
.