Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Kupujeme matraci

13. dubna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Dostatečně dlouhý a nepřerušovaný spánek je nevyhnutelný pro obnovení tělesné aktivity a duševní energie. To jak se vyspíte, záleží především na matraci. Matrace je jednou z mála věcí ve vaší domácnosti, kterou používáte opravdu každý den. Také matrace jsou do jisté míry ovlivňovány módními trendy a stále se vyvíjejícími novými materiály a technologiemi. Proto si vyberte matraci, na které se cítíte pohodlně a která se co nejlépe přizpůsobí vašemu tělu.

Nároky na matraci se samozřejmě mění v přímé návaznosti na věk člověka. U dětí je rozhodující antialergický a hygienický charakter matrace včetně samozřejmého komfortu ležení. U dospělých jednoznačně převládá zvyklost na měkkou či tvrdou matraci. Tuto zažitou zkušenost je potřeba jednoznačně respektovat při výběru nové matrace. Moderní visco-paměťové pěny s různou objemovou hmotností vyhoví požadavkům, jak na tvrdé (hard), střední (medium) a měkké (soft) matrace (čím je objemová hustota visco-paměťové pěny vyšší, tím je i matrace tvrdší). „Přesně podle našich firemních vývojových testů, mohu konstatovat, že při použití visco-paměťové pěny v tloušťce 9 cm dochází vzhledem k již zmiňované dostatečné výšce k 100% vyrovnání tvarové členitosti lidského těla na matraci. Tento stav odborně nazýváme nulovou polohou, optimální pro kvalitní spánek,“ říká Ing. Vladimír Kubeš, ze společnosti MONTERO. K tomuto efektu dochází působení tělesné teploty na silnou, již zmiňovanou, 9 cm vysokou vrstvu visco-paměťové pěny. Následně pak dochází k optimálnímu rozložení tlaku v těle a krevnímu oběhu. Výše uvedené, ideální parametry, zahrnuje kolekce matrací Levitacy a Levitacy Lux, které jsou součástí kolekce matrací českého značkového nábytku MONTERO. „Kvalitní potahy s efektní lemovkou či 3D mřížkou (pro zvýšení provzdušnění matrace), podtrhují nejen luxusní, ale i zdravotní charakter matrací Levitacy,“ dodává Ing. Vladimír Kubeš, jednatel společnosti.

Před tím, než si matraci koupíte, je třeba si ji pořádně vyzkoušet a vybrat tu nejvhodnější právě pro vás. Ve firemních prodejnách MONTERO v pražských Čestlicích nebo v Krucemburku si můžete poležet na více než 60 druzích matrací různých typů. Ochotní firemní specialisté Vám rádi vysvětlí rozdíly mezi matracemi a pomohou najít tu správnou matraci pro každého z vás. Vybranou matraci vám pak zdarma dovezou přímo z výroby do vašeho bytu a starou matraci od vás, rovněž zdarma, odeberou.

Autor: Montero

Nákupem to nekončí

Aby vám matrace sloužila co nejdéle, je třeba o ni správně pečovat. Ujistěte se, že máte správný rošt. Pěnové a latexové matrace pokládejte vždy na lamelové rošty, které umožňují volnou cirkulaci vzduchu. Pružinové a taštičkové matrace jsou naopak určené na pevnou desku nebo pevný rošt. Jednou za čas matraci otočte tak, aby místo, kde jste měli hlavu, bylo dole. Matraci je třeba dostatečně větrat, aby se v ní nehromadila vlhkost. Potah chrání matraci přes špínou a alergeny. Je vhodné ho vyprat alespoň 2x za rok. Obecně platí, budete-li se držet instrukcí výrobce, bude vám matrace dobře sloužit dlouhé roky.