Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kam na víkend? Zavlňte se v rytmu swingu nebo vyrazte na pohádky!

  • Nevíte, kam o víkendu vyrazit s rodinou? My vám rádi poradíme!
    23. ledna 2015 | 06:00

    Počasí se tenhle víkend chystá trochu přitvrdit, na mnoha místech má dokonce mrznout. Pokud nejste přílišnými nadšenci do venkovních aktivit, máme pro vás pár tipů na indoorové aktivity. Pro nadšené sportovce a výletníky máme v zásobě také několik akcí. Záleží tedy jen na vás, co si vyberete! 

  • Pohádky v kině Ponrepo

    Jestliže jste alespoň trochu romantická duše – nebo máte malé děti – v neděli 25. ledna určitě vyrazte do pražského kina Ponrepo. V rámci cyklu Visegrádské pásmo se zde představí to nejlepší z tradice českých animovaných filmů. Od pěti hodin odpoledne se můžete těšit na sedm krátkých filmů. Celková doba projekce jsou dvě hodiny. A co bude promítáno? Vzpoura hraček, Lev a písnička, Čtyřicet dědečků, Ztracená varta, Kamenář Bill a drzý zajíc, Dvě klubíčka, O místo na slunci. Po představení proběhne tvůrčí dílna pro děti. 

    Kdy: 25. 1. od 17.00

     

    Kde: Kino Ponrepo, Bartolomějská 11, 110 00 Praha 1

     

    Vstupné: dospělí 50 Kč, zlevněné vstupné 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč

    Lev a písnička se bude promítat v neděli v Ponrepu.
    Autor: reprofoto youtube.com
  • Lyžařské závody Ski Inter Kriterium

    Pokud chcete o víkendu vyrazit spíše někam ven a třeba si i trochu zasportovat, pak si můžete udělat výlet třeba do Orlických hor. Celý víkend tam bude probíhat jeden z největších světových závodů žactva ve sjezdovém lyžování – Ski Inter Kriterium. Na tomto závodě se v minulosti představily i pozdější hvězdy nejtěžších sjezdařských tratí světa, jako jsou třeba sourozenci Kosteličovi nebo – z domácích – třeba Šárka Strachová a Ondřej Bank. Kdo ví, jaké nové hvězdy se na závodě letos představí. Pokud jste tedy alespoň trochu fanda lyžování, u těchto mladých nadějných závodníků byste neměli chybět. Více informací zde.

     

    Kdy: 23. až 25. 1.

     

    Kde: Říčky v Orlických horách

    Ski Inter Kriterium
    Autor: archiv skiinterkriterium
  • Vůně léta v Aquapalace

    Jestli se vám už stýská po létě a cachtání se ve vodě, nemusíte čekat ještě několik dlouhých měsíců, až bude možné venkovní koupání. Raději si udělejte výlet do Čestlic do Aquapalace Praha, kde nebudete limitováni počasím. S celou rodinou si zde užijete spoustu legrace a každý si zde najde to své, ať už děti v bazénech a na skluzavkách nebo rodiče v saunovém světě. Více info zde.

    Vstupné: ceník

    Pruhovaný tobogan
    Autor: archiv Aquapalace Praha
  • Festival čokolády

    Sladké pokušení, kterému málokterá žena odolá! Ano, to přesně je čokoláda a všichni, kteří tuto pochoutku zbožňují, by o víkendu neměli chybět v Liberci. Koná se tam totiž Čokoládový festival. V obchodním centru Forum si můžou návštěvníci prohlédnout portréty malované čokoládou, dostat se do rytmu latinskoamerických tanců při jejich ukázce nebo jen ochutnat některé z výjimečných pochoutek. Více informací zde.

     

    Kdy: 23. až 25. 1., vždy od 10.00 do 18.00

     

    Kde: OC Forum, Liberec

     

    Vstupné: volné

    Autor: profimedia.cz
  • Hvězdy stříbrného plátna na fotografiích

    Jednou z hvězd prvorepublikových filmů je Adina Mandlová.
    Autor: Profimedia.cz
    "Zavřete oči, odcházím..." Nesmrtelná věta nesmrtelného Kristiana ze stejnojmenného filmu. Máte rádi tuto černobílou klasiku a další prvorepublikové filmy? Potom by vám neměla uniknout výstava Hvězdy stříbrného plátna, která probíhá od 22. ledna do 29. března v Galerii Kladenského zámku. Kromě fotografií a filmových plakátů můžou návštěvníci obdivovat také osobní věci prvorepublikových a protektorátních herců. Více informací zde.

     

    Kdy: 22. 1. až 29. 3.

     

    Kde: Galerie Kladenského zámku

     

    Vstupné: dospělí 50 Kč, snížené vstupné 20 Kč, rodinné 100 Kč

  • V rytmu swingu

    Jste z jižní Moravy, máte rádi, když se můžete hezky obléknout a zavlnit se v rytmu swingu? Pak je určitě pro vás Swingový ples, který se koná v sobotu 24. ledna v brněnském klubu Mersey. K tanci bude hrát kapela Django Jet a elektroswingový DJ Liquid A. Zaskotačit si tak můžete v rytmu písní 30. až 50. let z českého a francouzského repertoáru. Lístky lze koupit v předprodeji TicketPro nebo ve vinotéce Minská 15 a na baru v Mersey. Více informací zde.

     

    Kdy: 24. 1. od 20.00

     

    Kde: klub Mersey, Brno

     

    Vstupné: 250 Kč

    Zatančete si v rytmu swingu!
    Autor: Profimedia.cz
  • Do Plzně na Trnku!

    Letošním evropským městem kultury je Plzeň, proto můžeme po celý rok čekat samé krásné akce! Jednou z nich je i výstava Ateliér Jiřího Trnky. Kdo by neznal krásné loutky z Broučků, že? Na výstavě bude na tři sta exponátů a mnohé z nich budou poprvé k vidění pro veřejnost. Navíc budou mít návštěvníci šanci si vystavené věci prohlédnout nejen očima, ale i ohmatat a vyzkoušet. Tato pohádková podívaná se od 17. ledna odehrává v Galerii města Plzeň a potrvá až do 10. května. Více informací zde.

    Kdy: 17. 1. až 10. 5. 

    Kde: Galerie města Plzeň

    Vstupné: 40 Kč, snížená cena 20 Kč

    Broučci
    Autor: reprofoto youtube.com

Diskuse ke článku
.