Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 nejšílenějších povolání světa: Dojič hadů, utíračka spermatu i ochutnávač psího žrádla

Inseminátor slonů si může být jistý, že svoji pracovní dobu stráví pěkně v teplíčku...
1. prosince 2014 | 12:00

Také máte někdy pocit, že vaše povolání je snad to nejpříšernější na světě? Tak teď už můžete být klidní. Přesvědčíme vás totiž o tom, že existuje spousta mnohem šílenějších způsobů, jak se uživit. Tenhle žebříček sestavily pracovní agentury z celého světa podle toho, jaké nejneuvěřitelnější práce kdy zprostředkovaly.

1. Ochutnávač psího žrádla
I granule a konzervy pro psy je třeba otestovat. Posoudit, zda jsou poživatelné. Vyzkoušet různé příchuti. Jenže když k tomu použijete psa, těžko vám pak řekne, jak mu chutnalo. Proto se k tomuto účelu využívají lidé.

2. "Dojič" hadů
Nesmějte se, v některých částech světa je to velmi důležité zaměstnání. Chytit smrtelně jedovatého hada, přimět ho zakousnout do speciální fólie na zachytávání jedu, a to vše bez uštknutí, to je přece velmi dobrodružná práce. Určitě byste hned měnili...

3. Malíř citronů
Některé supermarkety si zakládají na tom, že u nich vše musí vypadat dokonale. A týká se to i ovoce a zeleniny. Najímají si proto zaměstnance, který kontroluje jejich barvu a když má například citron ošklivý odstín žluté, přijde s barvičkou a štětcem a hezky ho domaluje.

4. Uklízečka kabinek v sex shopu
Zní to jako naprosto běžná a snadná práce. jenže není o co stát. Musíte totiž denně uklízet po lidech, kteří v sexshopu v soukromé kabince vesele masturbovali nad pornofilmy. A dokážete si snad představit, co tam po nich na zemi i na nábytku zůstává...

5. Inseminátor slonů
Jedno je jisté. Člověk s tímhle povoláním si může být jistý, že bude vždycky pracovat pěkně v teple. S polovinou těla ponořenou do nitra slonice mu vážně hned tak zima nebude. Měl by mít asi ale pořádně otupělé čichové buňky.

Testovačka účinnosti antiperspirantů se musí pracovní dobou doslova pročichat.
Autor: Facebook
6. Testovačka účinnosti antiperspirantů
Naopak dokonale vyvinuté čichové buňky asi musí mít ten, kdo se chce nechat zaměstnat jako očichávač podpaží. Všichni totiž od antiperspirantů požadujeme, aby zabránily pocení a tak i nepříjemnému zápachu, který se kolem nás může vznášet. A tohle je jediný způsob jak zjistit, zda skutečně fungují.

7. Inspektor hracích kostek
Hazardní hráči sázející na kostky samozřejmě požadují, aby byly hrací kostky jedna jako druhá, aby nedocházelo při hře k nějakým podvodům. O to se má postarat člověk, který celý den bere do ruky kostku po kostce, prohlíží je, hází s nimi a kontroluje, zda nejsou nějak vadné.

8. Profesionální hvízdálek
Ano, i tato práce existuje. Profesionální hvízdálek píská do hudby, do reklam, do filmů atd. Prostě se jen tak vesele propískává životem a ještě za to dostává zaplaceno...

9. Testovač žvýkaček
Zaručit, aby byla žvýkačka opravdu dokonalá, není snadné. Své o tom ví Jess Kiefer, který pracuje jako žvýkačkový specialista. "Jedna žvýkačka váží jen něco málo přes gram, ale je nabitá spoustou různých technologií," říká.
"Ty jí mají dodat výbuch chutí, hodně sladkosti, nějakou tu kyselost, pokud je ovocná. Náš tým musí zjistit, jak všechny ty chutě spojit dohromady. A taky zjistit, zda jdou dělat ty nejúžasnější bubliny."

10. Profesionální lhář
Dělali jste někde něco, o čem nechcete, aby se kdokoliv dozvěděl? Najměte si profesionálního lháře, který vám bez uzardění potvrdí vaše alibi. Opravdu i takhle si někteří lidé vydělávají na živobytí. A věřte tomu nebo ne, klientů mají víc než dost.