Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Přivolejte si štěstí podomácku vyrobeným talismanem!

  • Pomozte si ke štěstí vlastnoručně vyrobeným talismanem!
    23. listopadu 2014 | 06:00

    Už od nepaměti přinášely talismany nebo také amulety štěstí, zdraví, lásku, bohatství… Lidé věřili v jejich magickou sílu natolik, že je nosil prakticky každý. Mnohé z nás jim věří dodnes. A největší moc prý mají takové, které si samy vyrobíme. Tady jsou postupy, které zvládnou i méně zručné z nás.

  • Srdce z květů – pro lásku

    Hýčkejme své zdraví jak jen to jde!
    Autor: Shutterstock.com
    Když si chcete přivolat lásku, vyrobte si látkové srdíčko naplněné bylinkami a sušenými květy. Nejlepší jsou na to astra, azalka, chrpa, jalovec, břečťan, kopretina, kořen lékořice, růže, rozmarýn a  vanilka. Rostlinky nasušte a látku vystřiženou ve tvaru srdce jimi naplňte. Noste je pak stále někde u sebe, když ne v kapse, tak aspoň v kabelce, a na noc si jej dávejte pod polštář.
  • Lístky ve skle – pro štěstí

    .....
    Autor: Profimedia.cz
    Štěstí a lásku můžou přinést sušené květiny ve skle – přesněji sušené lístky jejich okvětí. Nejlépe se na to hodí malá skleněná lahvička s korkovým špuntem, kterou můžete sehnat v kdejakém krámku s dárkovými předměty nebo sklem. Dejte do ní sušené lístky růže, jasmínu, akátu a pivoňky. Potom si na hrdlo lahvičky můžete uvázat například koženou šňůrku a pověsit si ji na krk. Nebo ji taky jen tak nosit u sebe.
  • Vlasy v polštáři – pro zdraví

    Jste na jaře svěží a veselí, nebo rozlámaní a nevyspalí?
    Autor: Shutterstock
    Talisman s vlasy používaly už v prastarých civilizacích v Asii. Takový amulet přináší prý klid v duši a hojnost jídla i zdraví. Dá se udělat snadno, ale musíte na to obětovat trochu svých vlasů. Jak na to? Ustřihněte si pár pramínků (tak, abyste si nezničily účes) a společně s jemnou buničitou vatou je napěchujte do malého bavlněného povlaku na polštář – povlak si můžete koupit nebo si ho ušít samy. Za středověku se pro zdraví dávaly do polštářů i ostříhané nehty…
  • Bylinky do dózy – pro peníze

    Čtyřka
    Autor: Shutterstock.com
    Když toužíte vlastnit talisman, který by vám měl přinést dostatek peněz, pořiďte si menší skleněnou dózu s víkem a naplňte ji těmito bylinami: sušeným heřmánkem, hrachovými listy, jetelem, přidejte čtyřlístek, kořen kostivalu, majoránku, pšeničná zrnka a oddenky zázvoru. Dózu byste měli nechat stát někde doma, na místě, kde nejčastěji pobýváte – na pracovním stole, u počítače, u postele… Záleží na vás. Když chcete něco více praktického, sušené bylinky si můžete dát do látkového sáčku opatřeného šňůrkou. Ten můžete nosit stále u sebe. 

     

Autor: rie
Diskuse ke článku
.