Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyměňte opotřebované nádobí za nové!

13. listopadu 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Díky rozmáhajícímu se fenoménu pořadů o vaření, se z kuchtění stal pro mnohé koníček. Udělejte jim tedy radost a obdarujte je novým nádobím! Určitě se vám za to odmění nějakou delikatesou.

Nádobí jen nezbytné vybavení každé kuchyně, bez kterého se prostě nelze obejít… 

Při výběru hrnců, pekáčů či pánví, byste se měli řídit tím, jaký typ vařiče doma máte. Ovšem díky novým technologiím tato starost už pomalu odpadá. V nabídce nádobí Aston se totiž nachází výrobky, u kterých se nemusíte zabývat tím, zda je váš nový hrnec vhodný pro plynový, elektrický, sklokeramický či indukční sporák.

Pečení je radost!

Pokud jste milovníkem pečení a rádi byste se vyhnuli otravnému drhnutí nádobí, určitě investujte do nerezového pekáče Aston STEEL. Díky kvalitnímu nerezovému povrchu se umývá bez větších obtíží, takže bude stále vypadat jako nový. Disponuje zesíleným třívrstvým sendvičovým dnem, které pomáhá vaše pokrmy udržet teplé. Je odolný vůči vysokým teplotám a díky své velikosti je také ideálním pomocníkem při přípravě knedlíků.

Vyzkoušejte tento recept, který je jak dělaný pro rodinné sešlosti!

Budete potřebovat:

1 husu 
sůl
Na nádivku a zelí:
4 cibule
6 jablek
2 lžíce oleje
1000g sterilovaného bílého zelí
cukr, sůl a ocet na dochucení

Postup

1. Husu dobře očistíme a odřízneme křídla. Osolíme ji zvenku i zevnitř a necháme den v chladu odležet. Dvě cibule oloupeme a čtyři jablka zbavíme jádřinců. Jablka nakrájíme na čtvrtky a naplníme husu. Nohy svážeme provázkem nebo břišní otvor zašijeme.

2. Na dno pekáče rozložíme křídla a na ně položíme husu. Kolem dokola přisypeme cibuli nakrájenou nahrubo, podlijeme vodou nebo vývarem a přikryjeme poklicí. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 3 hodiny, dokud není husa skoro měkká. Postupně lžící odebíráme vypečené sádlo. Během pečení občas přelijeme husu výpekem.

3. Mezitím v hrnci osmažíme na oleji zbylé dvě nakrájené cibule. Jakmile zesklovatí, přidáme scezené a překrájené zelí. Trochu přisladíme, osolíme, podle potřeby ochutíme octem a podlijeme mírně vodou. Zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme dusit na mírném ohni.

4. Asi po třech hodinách sejmeme z pekáče poklici. Husu vyndáme a skoro všechno sádlo slijeme. Do pekáče dáme podušené bílé zelí a smícháme ho se dvěma na kostičky nakrájenými jablky. Navrch položíme husu a společně dopečeme dozlatova.

Předpokládaná doba přípravy: 240 minut (bez odležení). 1 porce asi 3115 kJ/744 kcal.

Nerezový pekáč Aston STEEL se skleněnou poklicí je pro tento recept jak dělaný!