Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam na víkend: Ve znamení Halloweenu

  • Tento víkend bude strašit.
    31. října 2014 | 11:26

    Tento víkend ovládnou většinu českých měst strašidla. Připomínáme si tak anglosaský svátek Halloween, který v posledních letech zdomácněl i u nás. A nezapomeňte v neděli na Dušičky.

  • Pro milovníky tance: Flamenco tablao en Praga (Praha, 1.11.)

    Flamenco tablao en Praga
    Autor: Flamenco tablao en Praga

    Přijďte se pobavit a zažít španělský temperament v podzimní Praze! Zveme Vás na flamenkový hudebně-taneční večer v sobotu 1.listopadu v centru Prahy. Na programu budou různé flamenkové choreografie v podání tanečnice Jany Drdácké a Companía Elemement, jako hosté vystoupí skupina Caminando v čele s kytaristou Akbarem Nicolasem. Hudební doprovod obstará kapela Flamenco Element, na místě bude spousta dobrého vína a něco malého k zakousnutí. Vstupné 200 Kč. Další flamenkové tablao se bude konat 30.listopadu opět ve studiu Element. Začátek ve 20:00. Najdete ná na adrese Taneční studio Element, Opletalova 27, Praha.

  • Pro celou rodinu: Pečení pro děti (Praha pasáž Myslbek, 1.11.)


    Pečení pro děti
    Autor: archiv
    V sobotu 1. listopadu 2014 od 10 do 18 hodin bude tradičně probíhat v pražské pasáži Myslbek dobročinné Pečení pro děti. Přijďte ochutnat slané i sladké pečivo s kávou, čajem či čokoládou, které tentokrát pomohou prodávat Markéta Častvaj Plánková, Vladimír Hron, Tomáš Savka nebo Monika Absolonová. Výtěžek půjde prostřednictvím Dejme dětem šanci na podporu Vendulky a Fandy z Dětského domova Dolní Čermná.

    Podrobnosti najdete na www.dejmedetemsanci.cz a www.peceniprodeti.cz

  • Pro kluky: Festival bojovníků na Housově mlýně (Tábor 30.10. - 2.11.)

    festival bojovníků
    Autor: Festival bojovníků

    Bojovníci, šermíři, gladiátoři, mušketýři, landsknechti, kejklíři, lučištníci, kavalíři i krásné dámy... Uplynulo mnoho vody od dob, kdy šerm přestal být bojem na život a na smrt a stal se něčím víc... noblesní zábavou vyšších vrstev, pouličním uměním a v neposlední řadě populárním sportovním odvětvím. Přijeďte se jednou ročně podívat na přehlídku toho nejlepšího ze současného historického šermu! Více zde.

  • Pro celou rodinu: Haloween v ZOO (31.10. celá ČR)

    Tento víkend bude strašit.
    Autor: archiv

    Můžete se těšit na krmení a cvičení zvířat, dlabání dýni, průvody a noční prohlídku tuzemských zoologických zahrad a někde i ohnivou show.

    Více informací najdete na následujících odkazech.

    ZOO Praha 

    ZOO Brno zde.

    ZOO Ústí nad Labem zde.

    ZOO Liberec zde.

    ZOO Hluboká nad Vltavou zde

    ZOO Děčín zde

    ZOO Olomouc zde.

  • Pro celou rodinu: Halloween v muzeu voskových celebrit

     

    Halloween
    Autor: Grevin

    Muzeum voskových figurín Grévin připravilo o Halloweenu pro návštěvníky speciální program. Oblečte kostýmy, nasedněte na koště a vyrazte si užít báječný den plný kouzel, tajemna i překvapení. Podle tradice ten, kdo o Halloweenu nosí celý den kalhoty naruby, spatří o půlnoci čarodějnici. Máme pro vás dobrou zprávu, letos oblečení obracet nemusíte! Čarodějnice a černokněžníky potkáte v muzeu voskových figurín Grévin, na půli cesty mezi Prašnou bránou a Staroměstským náměstím, v Celetné 15 v Praze.

    Od pátku 31. října do neděle 2. listopadu se muzeum Grévin promění ve velký svět kouzel především pro malé návštěvníky. Masky, které jsou neodmyslitelně spjaty s Halloweenem, si můžou nechat zdarma nakreslit přímo na obličej. Pokud navíc do muzea voskových figurín přiletíte na koštěti, přijdete v kostýmu nebo zkrátka dorazíte s nějakým halloweenským doplňkem (doporučujeme třeba netopýra ve vlasech!), vykouzlí vám u vstupu slevu 30 procent. Více zde.

  • Pro celou rodinu: Průvod pražských strašidel (Praha, 1.11.)

     

    Pražský průvod strašidel
    Autor: Pražský průvod strašidel

    Již pošesté vyjdou desítky strašidel do ulic a nebudou strašit, ale bavit. Vycházíme v 18:00 od Prašné brány, přidat se můžete i v 18:20 na Uhelném trhu a nebo v 19:00 na Křižovnickém náměstí.

    Kdyby se najednou do ulic vydala všechna pražská strašidla, nebylo by přes jedno vidět na druhé, o když jsou částečně průhledná. Proto jsme oslovili jen pár desítek z nich, aby se zvláštním povolením vedení Pražské mytologické rezervace směli opustit svět stínů dříve nežli v hodinu duchů a vydali se na pochod Prahou. Od Prašné brány vyjdeme v 18:00 abychom na místech blízkých jejich strašení prozradili jejich příběh.

    V 18:20 se můžete přidat k průvodu na Uhelném trhu, kde budeme oživovat Golema a nebo v 19:00 na Křižovnickém náměstí, kde bude sraz čertů a vodníků. A pokud se chcete alespoň na jeden večer stát i vy pražskými strašidly, nebojte se vzít kostým a přijít na průvod stylově vybaveni. 

  • Pro celou rodinu:Lampionový průvod (České Budějovice 31.10.)

    Pouštění valentýnských lampionů se obešlo v Havlíčkově Brodě bez nehody. Ve Zlíně však při stejné akci jeden z lampionů zapálil dům
    Autor: čtk

    Lampionový průvod s Baby centrem Šikulka a hasiči Nové Vráto. Čeká nás lampionový průvod s opékáním buřtů, bubenická a ohňová show, divadélko, diskotéka a další překvapení. Více zde.

  • Festival polských, českých a slovenských filmů (Praha 30.v Praze 30.10. – 2.11.)


    3 kino
    Autor: 3 kino

    Základní ideou tohoto nového festivalu je ukázat divákům to nejlepší ze současné tvorby všech zmíněných tří visegrádských zemí, s tím, že zejména velice kvalitní současný polský film je pro českého diváka (až na několik konkrétních snímků) ne příliš známý. Festival se koná v kině Atlas. Více zde

Autor: red
Diskuse ke článku
.