Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Taťána Kuchařová nafotila kalendář, kterým pomáhá ostatním!

3. listopadu 2014 | 10:00

Pomáhat druhým bez ohledu na to, jak se nám oni revanšují, není v dnešní době úplnou samozřejmostí. Najdou se však tací, kterým slova "pomoc" a "charita" nejsou cizí, a tak se v tomto směru snaží angažovat. Jako například jako jedna energetická společnost, která se dokonce spojila s Taťánou Kuchařovou. 

Tato energetická společnost se snaží pomáhat ve všech směrech. Nejen, že nabízí služby cenově dostupnější všem lidem, ale také se snaží myslet na ty, kteří pomoc potřebují, konkrétně na seniory a handicapované osoby. Angažují se tak bez ohledu na nějaký zisk či slávu. Letos v červenci například oslovila Miss World Taťánu Kuchařovou, a začala spolupracovat s její nadací Krása pomoci.

Jedním z výsledků této spolupráce je nafocení unikátního kalendáře, který bude slavnostně představen a pokřtěn ve středu 12. 11. 2014 na Občanské plovárně. V rámci této události dojde k dražbě páru exkluzivních fotografií. Výtěžek z dražby bude věnován ve prospěch právě nadace Krása pomoci. Ochutnávku z exkluzivního projektu Europe Easy Energy Calendar 2015 with Tatana Kucharova naleznete ve fotogalerii. Nadace se zaměřuje především na moderní sociální služby, jakými jsou osobní asistence, terénní pečovatelské služby, dobrovolnictví v domácnostech seniorů, ústavech sociální péče a kvalitní aktivizační programy.

Taťána Kuchařová jezdila jeden den jako spolujezdec v Taxi pro seniory.
Autor: archiv Europe Easy Energy

Dalším sociálním projektem Europe Easy Energy je provoz Taxi služby pro seniory. Jde o projekt, který se snaží pomoct nejen seniorům, ale i zdravotně hendikepovaným. Vozí je po městě za pouhý symbolický poplatek 10 korun. Jeden den zažili zákazníci milé překvapení a zpříjemnění jízdy - jako řidič je totiž vozila Taťána Kuchařová.

Dobrovolnických aktivit, ve kterých se společnost angažuje, je ovšem mnohem více. Jedním z příkladů je konkrétní pomoc Lince bezpečí, která před časem řešila problém s financováním telefonních konzultantů. Europe Easy Energy se k tomu postavila čelem a sdružení tak darovala milion korun. Dětem ale pomáhají na mezinárodní úrovni, adoptovali na dálku dvanáct dětí z rozvojových zemí, kterým se tak snaží zlepšit životní standart. 

Autor: red