Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kam na víkend? V Praze se hoduje a celá republika slaví se zvířaty!

  • Tento víkend se po celé ČR slaví Mezinárodní den zvířat!
    3. října 2014 | 06:00

    Spřádáte plány na víkend? Nechte se inspirovat! V Praze je hned několik gurmánských festivalů a české ZOO slaví Mezinárodní den zvířat.

  • Zábava: Kavárny na živo (Praha 3. - 5.10)

    S kamarádkou u kafe proberete vše potřebné
    Autor: profimedia.cz
    Zcela nový koncept představí tento kavárenský festival, do něhož je prý zapojeno 20 kaváren a 200 umělců a který v průběhu jednoho měsíce chce do kaváren po celém městě přinést výstavy, koncerty, přednášky, poezii, divadlo a další umělecké projekty všemožných druhů a žánrů.  Již dnes se můžete například stavit na piazzetě Národního divadla, kde Café Nona pořádá promítání rozhovorů s řadou zajímavých osobností. Mimo jiné i s Ladislavem Špačkem či Karlem Schwarzenbergem. Více zde

  • Jídlo: JAKOŽE, COŽE?! Food festival nad kterým zůstává rozum stát! (Praha, 4. - 5. 10.)

    molekulární kuchyně
    Autor: jakoze coze
    První víkend v říjnu si neplánujte žádnou hostinu a vyrazte mezi lidi. 4. - 5. 10. 2014 se budou na Piazza Domino na pražském Andělu servírovat neobvyklé chuťově zážitky v netradičních degustačních menu vybraných restaurací.  Co takhle kaviár pro vegetariány z okurek nebo máty, jedlou hlínu, čokoládu na slano nebo kouřící drink? Degustační food festival s příhodným názvem JAKOŽE, COŽE ?! vás zasvětí do těch „nejulítlejších“ chuťových kombinací předních šéfkuchařů, kteří působí ve známých pražských podnicích. Zapojené restaurace, bary a kavárny vytvořily exkluzivně pro festival menu, jež jsou složeny z ingrediencí, které spolu na první zdání nehrají zrovna prim. Stačí však první sousto a vaše chuťové buňky, které se připravily na opravdový šok, zažijí překvapivou harmonii. Více zde.

  • Jídlo: Delifest (Praha, 3. - 5.10)

    1488400:gallery:true:trueChutě a atmosféra sladké Francie v překrásném pražském parku Grébovka. Nabídka nápojů a delikates, které uspokojí všechny (nejen) náročné labužníky. Kde jinde zahájit začátek ústřicové sezóny než na našem OYSTERS BARU?! TERINY, PATÉ, RILLETY, CONFIT a samozřejmě FOIE GRAS od prémiových francouzských výrobců. Kompletní prezentace francouzských vín a sýrů, domácí uzeniny nebo pečivo. Chybět nebudou ŠNEČÍ SPECIALITY, ŽABÍ STEHÝNKA či bretaňské GALLETES. To vše si můžete užívat se skleničkou CIDRE nebo CHAMPAGNE a samozřejmě můžete degustovat ARMAGNAC či COGNAC. Více zde.

  • Pro celou rodinu: Rodinný den v Milovicích opět spojí Park Mirakulum s Tankodromem

    Rodinný den v Mirakulu
    Autor: Mirakulum
    Několik tisícovek lidí navštíví pokaždé Rodinný den v Milovicích, při kterém Park Mirakulum vždy na začátku a na konci sezony spojí síly se sousedním Tankodromem. Tentokrát se brány obou areálů s celkovou plochou přes 60 hektarů otevřou pro hračičky a milovníky dobrodružství všech věkových kategorií už tuto sobotu 4. října. A opět bude platit kouzelná formulka: Mirakulum i Tankodrom pouze za jednu cenu! Děti jistě potěší kromě mnoha atrakcí také vystoupení s poníky a bubnování s Groove Army a Tokhim. Tatínci i ostatní větší kluci si přijdou na své při ukázkách dobových bitev v podání klubů vojenské historie, v průběhu celého dne zaujmou jistě i jízdy obrněným transportérem BVP, Hummerem, Tatrou 813 i na čtyřkolkách. Neméně unikátní zážitek nabídnou lety vrtulníkem.  Děti si budou moci zasoutěžit ve výcvikovém campu a bojové základně US Army.

    Další informace k programu, Mirakulu či Tankodromu najdete na www.mirakulum.cz nebo na www.tankodrommilovice.cz.

  • Pro celou rodinu: Svátek zvířat v českých ZOO (4. 10. Praha, Děčín, Liberec, Olomouc, Hradec Králové, Jihlava)

    Tento víkend se po celé ČR slaví Mezinárodní den zvířat!
    Autor: Zoo Liberec
    I zvířata mají svůj svátek - ten připadá na 4. října jako vzpomínka na Sv. Františka z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata. Přesně v tento den oslaví svátek zvířat i českých zoologických zahradách v Praze, Děčíně, Jihlavě, Olomouci, Liberci a Hradci Králové a v řadě dalších. Všechny ZOO a řada dalších innstitucí chystají speciální program, který najdete na jejich webových stránkách. Stačí zadat do vyhledavače heslo: "Mezinárodní den zvířat."

Autor: red, Jana Kobesová
Diskuse ke článku
.