Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Odložte děti na víkend a užívejte si jako zamlada

  • Víkendová zábava pro ty šťastné, kterým odjely děti na víkend na tábor
    1. srpna 2014 | 08:00

    Pokud máte tu skvělou příležitost a vaši rodiče se ujmou vašich ratolestí na víkend, využijte čas, který vám rázem spadne do klína, se vším všudy. Můžete vyrazit na eurovíkend za hranice republiky, můžete si jít zapařit na hudební festival nebo se rozjet na Moravu do sklípku a okoštovat tamní úrodu. Neseďte doma, udělejte si program. Máme pro vás pár zajímavých tipů.

  • Na víkend do Berlína


    Za 4,5 hodiny a 3x denně vás do Berlína zavezou autobusy Business Class Eurolines s rozšířeným prostorem na nohy, zásuvkami 220 V, výsuvnými stolky, časopisy, občerstvením, WiFi připojením a 2 zavazadly zdarma. Jednosměrnou promo jízdenku pořídíte od 600 Kč a nově můžete cestovat s mobilní jízdenkou M-ticket, kterou koupíte přes mobil či na internetu. Na spoji Praha – Drážďany – Berlín – Kodaň přepravují na speciálních závěsech kola a vy tak můžete váš výlet ozvláštnit tím, že vyrazíte třeba na jednu z mnoha krásných cyklostezek kolem Berlína.
    Chcete levné ubytování, ale hezké nebo třeba rovnou s jedinečnou atmosférou? Ubytujte se U tří malých prasátek (Three Little Pigs Hostel Berlin). Název nezní zrovna vábně, ale historie tohoto místa vás přímo uchvátí. Nejedná se totiž o klasickou betonovou budovu s nudnými místnostmi. Hostel U tří prasátek je totiž bývalý klášter, který v roce 1907 začal budovat Clemens August Kardinal von Galen, jenž byl jedním z nejhlasitějších a nejostřejších kritiků Hitlerova režimu.
    Tajný tip, jak ušetřit
    Pořiďte si hned po příjezdu Berlin Welcome Card, budete mít zdarma jízdné v MHD a až 200 slev na vstupy do muzeí, galerií a paláců. Slevy se vztahují také na hotely a restaurace a k tomu získáte podrobnou mapu města a krásného průvodce do kapsy.
    Víkendová zábava pro ty šťastné, kterým odjely děti na víkend na tábor
    Autor: www.images-dzt.de

  • Za vinařem do Velkých Bílovic: 400 let staré Habánské sklepy se otvírají veřejnosti!


    Poznejte autentickou atmosféru 400 let starých Habánských sklepů a skvělá vína našich vinařů. V rámci tradiční akce Za vinařem do Velkých Bílovic máte v období od 31. července do 6. srpna jedinečnou možnost navštívit výrobní část Habánských sklepů, kam se jen tak nedostanete. Kromě prohlídky je pro vás připravena také degustace skvělých vín.
    Malebná jihomoravská obec Velké Bílovice s dominantní kapličkou na kopci naprosto uchvátí každého návštěvníka. Když k tomu ještě přidáte degustaci vynikajících jihomoravských vín, za kterou zaplatíte pouhých 100 Kč, máte postaráno o skvělou tuzemskou dovolenou.
    V týdnu od 31. července do 6. srpna můžete kromě jiných vinařství navštívit Habánské sklepy, které se pro veřejnost otevírají jen výjimečně. Díky tradici trvající 400 let vás obklopí jedinečná atmosféra historie a poctivého přístupu k výrobě vína.
    Víkendová zábava pro ty šťastné, kterým odjely děti na víkend na tábor
    Autor: jozka svoboda

  • Za sportem, vodou a párty do Hříměždic na High jump


    Otevřené mistrovství České republiky ve skocích do vody ve volné přírodě, známé ve světě jako cliffdiving, se uskuteční v žulovém lomu v Hříměždicích u Příbrami v pátek 1. a v sobotu 2. srpna 2014. Na dech beroucí akrobatické kousky a pohodou nabité odpoledne naváže večírek, o kterém se bude celý rok vyprávět. DESPERADOS HIGH JUMP není festival, je výjimečnou událostí léta, spojení sportu a zábavy, inspirace pro všechny věkové kategorie.
    Účast v závodech přislíbila absolutní světová cliffdiverská špička. S jistotou lze tedy říci, že letos budou v Hříměždicích skákat ti nejlepší skokani, kteří pravidelně startují na závodech prestižní RedBull Cliffdiving Serie.
    Hlavní hvězdou letošní večerní party bude v Hříměždicích anglické seskupení Stereo MC's ve speciálním DJ setu, který nepřinese o nic menší mejdan než jejich živé vystoupení. Slavná londýnská partička v čele s rapperem Robem Birchem předvede strhující show.
    Víkendová zábava pro ty šťastné, kterým odjely děti na víkend na tábor
    Autor: High jump

  • Na historické spojené s novodobým na Rock park v Týnci nad Sázavou


    Městské slavnosti v Týnci nad Sázavou, zvané Týnecký střep se konají již po patnácté. Jejich součástí jsou historické šermířské zápasy v prostorách místního hradu, ale také řezbářská soutěž Sochy pro Týnec, kde se můžete pokochat zručností mistrů. Na náměstí pak celý tento víkend bude probíhat rockový festival Rock park, kde vystupují favorité naší redaktorky Andrejky, mladí a neklidní, ovšem velmi talentovaní NoThinG a další nadějné hvězdy české rockové scény.
    NoThinG
    Autor: NoThinG


  • Za pivem a hudbou do Litovele


    V areálu Pivovaru Litovel se 9. srpna sejdou příznivci pěnivého moku a dobré muziky. Uskuteční se zde totiž jubilejní 10. ročník akce nazvané Litovelský Otvírák. Návštěvníci se mohou těšit například na známé české skupiny a zpěváky nebo na piva speciálně uvařená právě pro tuto událost. Vstupné je jako každý rok zdarma.
    Herec a zpěvák Jiří Macháček a jeho Mig 21, finalista soutěže SuperStar Petr Bende nebo skupina Mandrage se svým šlágrem Šrouby a matice. To je jen několik vrcholů z programu Otvíráku. O tom, že se tato událost těší velké oblibě, svědčí i dlouhodobě vysoká návštěvnost, kterou by mohly závidět i leckteré komerční festivaly.
    Den před Otvírákem bude možné mezi 12. a 17. hodinou navštívit vyhlášené Muzeum pivovarnictví, které vybudovali místní nadšenci v čele s bývalým sládkem Miroslavem Koutkem. Brány Pivovaru Litovel se otevřou v sobotu 9. srpna v 10 hodin. Příchozí si budou moci prohlédnout prostory, kde se vaří pivo. V pravé poledne pak odstartuje tradiční cyklistický závod Free Litovel Bobr Bike, který účastníky provede podmanivou přírodou Litovelského Pomoraví. A po obědě se na hlavní scéně a na nádvoří rozběhne naplno kulturní program. Pro mladší návštěvníky je připravena i třetí, alternativní scéna, na níž se představí mnoho DJů s taneční hudbou mnoha žánrů. Vedle hudby bude hlavním „tahákem“ sobotního programu i možnost ochutnat kompletní produkci pivovaru Litovel.

     

    Víkendová zábava pro ty šťastné, kterým odjely děti na víkend na tábor
    Autor: otvirak

     

     

Klíčová slova:  víkend, zábava, párty, výlet, tipy
Diskuse ke článku
.