Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší erotické romány: Tyhle knihy byste si měla přečíst

  • Není neobvyklé, když žena v ložnici ve své posteli usíná s knihou nabitou erotickými a sexuálními scénami.
    19. července 2013 | 10:35

    Od té doby, co byl vydán erotický román Padesát odstínů šedi, ženy tyhle sexem nabité romány vyhledávají. Dali jsme proto dohromady seznam těch nejlepších. Začtěte se do nich a oddejte se snění...

  • E. L. James: Fifty Shades of Grey - Padesát odstínů šedi

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Tahle kniha se pro tisíce žen na celém světě stala doslova "biblí". Na svědomí má stovky rozvodů, tisíce rozpadlých vztahů.

    Studentka literatury Anastasia Steel má za úkol zpracovat rozhovor s úspěšným a bohatým podnikatelem Christianem Greyem (Grey = angl. šedý, odtud název knihy 50 odstínů šedé). Na domluvenou schůzku přijde muž, který Anastasii neuvěřitelně přitahuje. Je okouzlující, krásný, neuvěřitelně chytrý, svůdný a hrozivý. Nezkušená a nevinná dívka poprvé zažívá pocit, že nějakého muže chce. Z jedné strany ji odrazuje jeho záhadná rezervovaná osobnost a z druhé strany se mu strašně touží přiblížit. Starší a zkušený Christian není schopen odolat klidné kráse, důvtipu a nezávislému duchu mladé dívky. Ať chce nebo ne, musí si přiznat - touží po ní, chce ji... ale za svých vlastních podmínek. Anastasia je šokovaná i vzrušená Christianovými nezvyklými erotickými chutěmi. Váhá, ale není schopná mu odolat. Vášnivý živočišný vztah odkrývá jejich tajemství i temné sexuální touhy.

  • Pauline Réage: Příběh O

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Jde o nejlegendárnější erotický sadomasochistický román moderní doby. Pochází z pera francouzské autorky z 50. let 20. století. Svým sadomasochistickým námětem vzbudil pozornost literární veřejnosti již v době vydání v roce 1954. Je ozdobou erotické knihovničky.

    Hrdinkou je moderní žena z poloviny 20. století, pařížská módní fotografka. Má vlastní byt, ráda se vybraně obléká, dovolenou tráví na Côte d’Azure. A přesto se hned na začátku knihy nechá svým milencem odvézt připraveným autem — či strojem času — kamsi do jiného světa: vstupuje do domu v Roissy jako do temného kouzelného zámku, aby zde prošla milostnou torturou osvobozující ji od nánosů dosavadního života. Spolu s dalšími dívkami tu slouží jako otrokyně, stává se společně zneužívaným objektem brutální a nápadité náruživosti. V okamžiku, kdy ji její milenec předá novému pánovi, její proměna je završena a hrdinka sama ze své vůle rozehrává řadu erotických dobrodružství, umožňujících jí vychutnat intelektuální i sexuální svobodu.

  • Erica Jong: Strach vzlétnout (Fear of Flying)

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Autobiografický erotický román je příběhem spisovatelky, která hledá muže, jehož by mohla skutečně milovat a být s ním šťastná. Inteligentní a nekonvenční žena přijíždí po boku svého manžela do Vídně na kongres psychoanalytiků. Zamiluje se do jednoho z účastníků s nímž pak cestuje Evropou. Muž jí však opouští s tím, že se musí setkat s bývalou ženou a dětmi. Hrdinka se pak stane pacientkou psychoanalytiků a spolu s nimi se potýká se svými depresemi, aby se v závěru románu vrátila ke svému opuštěnému manželovi. Román je psán s humorem a nadhledem a ironicky komentuje módní psychoanalytické šílenství.

     

  • Henry Miller: Obratník raka

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Klasický román moderní americké literatury vypovídá otevřeně o lidské sexualitě a je zároveň pokusem o syntetický obraz světa nahlíženého bez příkras a přesto poeticky.

    Město je v tomto případě chápáno jako katalyzátor lidské individuality a autorův životní styl určuje postavení člověka, jemuž cíl stát se spisovatelem brání přijmout stálou práci. Často se ocitá na pokraji bídy, ale život ze dne na den nepovažuje za neštěstí, vychutnává naopak zajímavá setkání, prvek dobrodružství a nevázané lásky. Tento život reflektuje proudem spontánní výpovědi bez pevné osnovy, v krátkých úsecích nechává probíhat sled jevů, historek, portrétů, úvah a básnických vizí. Otevřená výpověď o lidské sexualitě, bezprostřední líčení vlastního intimního života a syrový slovník odsunuly knihu na řadu let do oblasti pornografie.

  • John Cleland: Fanny Hill aneb Paměti rozkošnice

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Nelibujete si v obscénním a hrubém vyjadřování? Pak i pro vás se najde pikantní knihy. Příběh Fanny Hill s podtitulem Paměti rozkošnice nás zavede k osudu mladé dívky, která je dohnána dát se na dráhu prostitutky. Kdysi šokující kniha se vyhýbá hrubosti a oplzlosti, na druhé straně je to perfektní odraz a otevřený popis lidské sexuality. 

     

     

     

  • Jitka Volfová: Smlouva s Adamem

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Padesát odstínů šedi po česku. Smlouva s Adamem je první dílem z plánované trilogie. První kniha české autorky, která zůstává skryta za pseudonymem.

    Smlouva s Adamem se stává prvním dílem plánované triologie v které je vylíčen rok sexuálního zasvěcování mladé učitelky, jež ve své naivitě a okouzlení sexem podlehne otci svého žáka. Autorka barvitě vykresluje nejen příběh hlavní hrdinky, ale i rodinné vztahy a strasti a slasti jejích dvou kamarádek.

     

  • Sylvia Day: Obnažená

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Je možné, aby dva emocionálně labilní a minulostí poznačení lidé, jimiž jsou milionář Gideon Cross a mladičká Eva Tramellová, navázali vztah – a udrželi si ho? Hluboké citové pouto mezi nimi sice vznikne, je však natolik zvláštní, že v jistých momentech se jejich vztah dá přirovnat k boji kdo s koho. Často je před rozchodem zachrání jen tělesná touha, protože jeden druhého až démonicky přitahují.

    Román v zahraničí zaznamenal velký úspěch, práva se prodala do 34 zemí, a stal se mezinárodním bestsellerem.

     

  • Bernard Noël: Hrad oběti

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Když roku 1969 vydal Bernard Noël pod pseudonymem Urbain z Orlhaku novelu Hrad oběti, vyvolal senzaci a kniha se hned zařadila mezi největší díla francouzské erotické literatury.

    Autor vypráví o dlouhé sexuální iniciační cestě odehrávající se na tajemném, odlehlém ostrově, kde hrdina je vyvolen coby milenec Luny a podniká dantovskou výpravu jednotlivými úrovněmi utrpení a extáze. Vyvrcholení pak představuje obřad sexuálního očištění v Hradu oběti, který je zde vykreslen poetickým jazykem, současně magickým i vulgárním, takřka mystickým. Intenzita knihy odpovídá okolnostem jejího zrodu: vznikla v průběhu pouhých tří týdnů a byla částečně myšlena i jako zoufalá reakce na společenskou a politickou situaci ve Francii konce šedesátých let. Autor kvůli ní stanul před soudem a musel se zodpovídat z urážky dobrých mravů.

  • Sylva Lauerová: Hračka

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Bezmezný, až povrchní obdiv k mužskému tělu a svižný literární styl, který do posledních podrobností popisuje i ty nejintimnější detaily sexuálních scén to jsou dva nejvýraznější rysy této knihy, která ihned po uvedení na knižní trh oslovila širokou škálu čtenářů.

    Děj románu se odehrává na Seychelských ostrovech, v exotickém ráji, kam noha běžného smrtelníka téměř nevkročí. Luxusní prostředí privátního letoviska, vyhledávaného světovými celebritami, je popsáno pohledem mladé české ženy. Ta se zde setkává se svým osudovým mužem a prožívá vášnivý a intenzivní vztah, hraničící s posedlostí. Literární styl Sylvy Lauerové je výrazný svým moderním přístupem k jazyku, je velmi sugestivní, má strhující tempo a zachovává si prvky autenticity. Syrovost sexuálních scén a přímočará otevřenost, se kterou autorka nahlíží do myšlenkových pochodů ženy-predátora, činí z této knihy zcela výjimečnou sondu do intimního vyjádření ženské emancipace, sahající za hranice normality. Bezmezný, až povrchní obdiv k mužskému tělu, sex, okultní rituály - to jsou slova, která tuto knihu definují. A přestože je o lásce, rozkrývá nebezpečnou a zraňující hru lidského ega, spojenou s tělesnou touhou a manipulací.

  • Alina Reyes: Řezník

    Erotická literatuta
    Autor: archiv
    Erotická novela francouzské spisovatelky. Kniha získala cenu Pierra Louyse, stala se téměř ihned bestsellerem a byla přeložena do patnácti jazyků.

    Styl knihy je ojíněn upřímností, naivitou hlavní postavy a jejího pohledu na svět, na sex zejména. Alina Reyes zkušeně vrší obrazy masa (v řeznictví) a pohlaví, nutkavé představy o o pohlavním styku (v řeznictví).

    Hrdinka, trochu prostoduchá, neposkvrněná dívka pracuje u pokladny v řeznictví a bere svůj nový post jako příležitost k iniciaci v řemesle řeznickém i v sexualitě. Po prvních zkušenostech, čistě pocitových a obrazných, kdy se erotiky a aktu účastní jen jako pozorovatelka, přichází v další epizodce to pravé poznání: dívka se dostává do postele vytouženému Danovi, kamarádovi svého bratra, a je zasvěcena. Prožívá první, velmi krátké milostné dobrodružství. Hned následující den Dan ale odjíždí na prázdniny. Naše neukojená hrdinka se chvíli trápí a pak podlehne masitému, tělnatému, lehce oplzlému, avšak zkušenému řezníkovi. Následuje několik stran živočišného vztahu hasícího různé obrazné i čistě realistické chutě obou protagonistů. Knihu završuje mlhavě popsaný maškarní bál, vytoužená soulož v podzimním listí, pak vakuum, ranní probuzení a, jak bude ještě zmíněno, ušpiněná, ponížená, ale pyšná hrdinka kráčí vstříc jasným erotickým zítřkům.

Diskuse ke článku
.