Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proč strávit dovolenou na Vysočině? Je nejčistším regionem Česka

OREA Hotel Devět Skal stojí na břehu Milovského rybníka. Vodní plocha je ideální pro koupání i rybolov.
8. dubna 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Vysočina – to není jen ta rozmazaná krajina, kterou projíždíte při cestě po D1. Tenhle neprávem nedoceněný a opomíjený kus Česka je ekologicky nejčistší oblastí u nás, krajem ve kterém se střídají louky, lesy, přírodní i kulturní památky. A ubytování? Zapomeňte na klasické kempy, na neutěšené objekty bývalých ubytoven ROH. Místo nich tu stojí rekonstruované moderní hotely, které si nezadají s těmi v zahraničí.

„Na Vysočině nic není, Vysočina je nudná, dovolená na Vysočině mě neláká!“ Srdce Česka je nedoceněné a opomíjené. Přitom právě na Vysočině leží třeba poutní kostel na Zelené hoře (zapsaný i na seznam UNESCO), hrad Pernštejn, pramení tu Sázava, leží desítky rybníků a skal vhodných i pro dnes stále populárnější bouldering. Stačí jen opustit dálnici.

Třeba na exitu 119, projet Žďár nad Sázavou a pokračovat dal do Žďárských vrchů. Ty jsou chráněnou oblastí, kde si na hluk dálnice už ani nevzpomenete. Okolo šumí lesy, z nich vystupují skalní bloky, občas je vystřídá vesnice.

V srdci Žďárských vrchů

Výchozím bodem pro výlety po Žďárských vrších je tady osada Milovy. Na břehu rozlehlého Milovského rybníka, s nezbytným kempem, ale i s moderním zrekonstruovaným OREA Hotelem Devět Skal. Ten prošel rekonstrukcí loni v létě a za celkem nenápadnou fasádou se dnes ukrývají moderní pokoje, konferenční centrum, bazén, fitness i restaurace.

Snídaně na terase, k tomu místo radia šumění lesa. Takhle vypadá Vysočina!
Autor: OREA HOTELS

Devět Skal nebo Devět skal?

Nenechte se zmýlit! Zatímco označení s velkým písmenem „S“ hovoří o hotelu, jméno s malým „s“ patří nedalekému skalnímu útvaru, mimochodem nejvyššímu vrcholu Žďárských vrchů. Devět skal má podobu menšího skalního města, s vyhlídkou, ze které je prý za dobré viditelnosti vidět až do Krkonoš. Výstup je snadný, na vrchol vede několik značených cest a podepsat se tu dokonce můžete i do vrcholové knihy. Od hotelu až na vrchol je to asi sedm kilometrů, tedy ideální vzdálenost pro odpolední výlet.

„Jezdí se sem jak na konferenční akce, tak na klasické rodinné dovolené,“ vykládá manažer OREA Hotelu Devět Skal. „Loni jsme zrekonstruovali jak zázemí pro konference, tak zázemí pro běžné hosty, od restaurace, přes chodby, po jednotlivé pokoje.“ V budově je teď dokonce i pět speciálních rodinných pokojů – hotel má totiž i označení Baby Friendly , jde tedy o hotel vhodný i pro rodiny s dětmi.

Hotel prošel během loňského léta rekonstrukcí. Výhled na lesy a rybník ale zůstal stejně krásný.
Autor: OREA HOTELS

Vyhlášená restaurace a výhled na Milovský rybník

Pamětníci si možná vzpomenou na stejnojmennou zotavovnu ROH, která byla před rokem 1989 vyhlášená. Její budova dodnes stojí, ale už neslouží svému původnímu účelu. Po rozsáhlé rekonstrukci původní budovy z roku 1935 je tu dnes neméně vyhlášená Milovská restaurace . Místní šéfkuchař sází kromě jiného i na krajové speciality. Dát si tu tak můžete třeba trhanec s malinami. Případně večer na terase s výhledem na Milovský rybník láhev vína. A podobně posedět je možné i přímo na terase hotelu.

„Jen“ moderní pokoje a kvalitní gastronomie ale knihu hostů nezaplní. Což si uvědomují i v OREA Hotelu Devět Skal. Hostům je tu proto k dispozici krytý bazén, sauna i fitness. Mohou si domluvit relaxační masáž - po celodenní pěší túře opravdu přijde vhod – i půjčit horská kola, okolí je totiž protkáno kvalitní sítí cyklostezek.

Součástí hotelu je i krytý bazén, ideální varianta, když je venku ošklivo.
Autor: OREA HOTELS

Co ukrývá OREA Hotel Devět Skal?

  • zázemí pro pořádání konferencí, včetně WIFI připojení v celém objektu
  • stejnojmennou restauraci s poctivou českou kuchyní i moderními pokrmy (v bezprostřední blízkosti je pak i vyhlášená Milovská restaurace)
  • fitness, saunu, krytý bazén
  • téměř 90 zrekonstruovaných pokojů, včetně pěti speciálním rodinných pokojů
  • tři rozlehlá apartmá

Zkuste si golf, půjčte si kolo

Člověk si tu může vyzkoušet i golfový trenažér, minigolf, nebo využít některé z venkovních hřišť. V zimě je to jen 15 kilometrů do Nového Města na Moravě, které je centrem zimních sportů, v létě stačí vyrazit po zelené značce, která se vine přímo okolo hotelu, ať už pěšky, nebo na kole.

„Pořádáme i speciální, tematicky ukotvené akce,“ říká zdejší manažer. „V nabídce jsou speciální seniorské pobyty, pobyty pro osoby s handicapem, pobyty tematicky svázané s Velikonocemi, jarem, letními prázdninami.“ Velmi často doplněné o slevu, speciální program nebo bonus v podobě zapůjčení sportovního náčiní, nebo volných vstupů do sauny a bazénu.

Jedinou nevýhodou pak je, že se člověk musí rozhodnout, jestli bude poznávat zajímavosti v okolí, nebo se nechá hýčkat teplem sauny a vodou v bazénu.

OREA HOTELS je největší sítí hotelů v České republice. Užijte si zázemí kvalitních hotelů třeba v Krkonoších, na Šumavě, nebo v českých lázeňských městech. Aktuálně vybíráme z hotelů na Vysočině

 Ochutnejte Vysočinu!

A to nejen jako turista, ale i jako labužník a gurmán. OREA Hotel Devět Skal nabízí dárkový poukaz, jehož součástí je i tříchodová večeře v hotelové restauraci a degustační menu v Milovské restauraci. K tomu volné vstupy do sauny i bazénu.

Autor: OREA HOTELS
 

Jaro na Vysočině  

Odežeňte jarní únavu v zázemí OREA Hotelu Devět Skal! Volný vstup do bazénu a fitness, sauna a masáže za příplatek, dvouchodové večeře, bufetové snídaně. Krásná příroda, sportovní vyžití!

 
Autor: OREA HOTELS

Balíček pro seniory  

Aktivní i ve vyšším věku! Třeba právě v OREA Hotelu Devět Skal. Přijeďte na týden, aktivně relaxujte, poznávejte nové přátele, vychutnejte si kávu se zákuskem i blahodárné účinky bazénu! 

 
Autor: OREA HOTELS