Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kam pro netradiční dárky? Za Geislerovou i do školy

Přemýšlíte, čím o Vánocích překvapit své blízké?
14. prosince 2012 | 07:00

Ještě nemáte nakoupeno na Vánoce, ale nápady docházejí? Zapomeňte na kamenné obchody! Máme pro vás tipy, kam v Praze o víkendu zajít pro originální dárky. A třeba i na drink.

Vánoční bazar v Mokré čtvrti

...
Autor: Lucie Robinson


Kdy:
15. a 16. prosince od 10 do 20 hodin

Kde:
Divadlo DISK

Co: Už devátý ročník charitativního Vánočního bazaru, který pořádají herečky Aňa Geislerová a Tatiana Vilhelmová spolu s režisérem Peterem Serge Butkem.

Věnovat k prodeji můžete cokoli - od oblečení přes umělecká díla po auto - anebo můžete nakupovat podle libosti. V minulosti se tu objevily třeba šaty Terezy Maxové nebo předměty z pozůstalosti Emy Destinové.

Něco navíc: Výtěžek bazaru jde na dobročinné účely. A ještě k tomu dostanete skleničku alkoholu nebo lekci v "Kurzu princezničkování".

VŠUP SHOP

Kdy: 12. - 16. prosince od 12 do 21 hodin

...
Autor: archiv pořadatelů


Kde: Vysoká škola uměleckoprůmyslová

Co: Máte kamarádku, které miluje design, nebo sestru, co se nebojí módních experimentů? Tenhle obchůdek je přesně pro ně.

Nekonvenční a svěží tvorba studentů VŠUP je k vidění i na prodej celých pět dní. Jádro tvoří Ateliér módní tvorby, ale najdete tu i šperky nebo doplňky do domácnosti.

Něco navíc: Budete mít možnost setkat se osobně s mladými tvůrci, jako je návrhářka Zuzana Kubíčková nebo šperkařka Michaela Gorcová.

Dyzajn Márket
...
Autor: archiv pořadatelů

Kdy: 16. prosince od 10 do 19 hodin

Kde: Piazzeta Národního divadla

Co: Na prodejní výstavě pořídíte autorské šperky, doplňky i dámské, pánské a dětské oblečení. Chybět nebudou ani originální čelenky a vlasové ozdoby od designérky Jane Bond.

Představí se tu celkem devadesát tvůrců z Česka a Slovenska, sváteční atmosféru akci dodají jazzový sextet i dětský pěvecký sbor.

Něco navíc: Zahřát se můžete polévkou a svařákem, větší jedlíky uspokojí balkánské speciality od Balkan grill.

Autor: mab