Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tip na víkend: V Botanické zahradě vám ukáží cestu k zdravému životnímu stylu

Botanická zahrada v Troji bude rozdělena na tři zóny s interaktivními stanovišti, které symbolizují cestu ke zdravému životnímu stylu.
24. srpna 2012 | 19:03

Zdarma měření hodnot, jako jsou hladina cukru, cholesterol či poměr tělesného tuku a svaloviny, možnost vyzkoušet si populární zumbu, trenažér chůze a další zajímavé sportovní aktivity. Navíc poradna pro změnu image, aktuální trendy v líčení. Těšit se můžete i na cooking show. To vše a mnohem víc vás čeká již tuto sobotu v pražské Botanické zahradě v Troji.

Projděte si Botanickou zahradu a vyzkoušejte si, že cesta zdravého životního stylu není nijak trnitá. Vykročit na ni můžete v kterémkoli věku a třeba právě teď. Tak zní motto druhého ročníku akce „Vaše zdraví ve Vašem městě“.

Cílem interaktivního veletrhu, který se koná v sobotu 25. srpna v pražské Botanické zahradě v Troji, je ukázat, že i ve velkoměstě lze uplatňovat zdravé formy života, a to jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Akcí, která potrvá od 11 do 17 hodin, veřejnost provede sám primátora hl. m. Prahy doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc. Vstup je zdarma.

„Loňský první ročník byl mimořádně úspěšný, a proto i letos umožníme návštěvníkům, aby si na vlastní kůži vyzkoušeli, co to vlastně znamená zdravý životní styl. Ukážeme jim, že správně jíst neznamená trápit se dietami. Předvedeme jim, že sport není jen nudná dřina. A také návštěvníkům dáme tipy na to, jak vyladit svou osobnost,“ konstatuje doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

Něco pro zdraví, tělo i krásu

Botanická zahrada v Troji bude rozdělena na tři zóny s interaktivními stanovišti, které symbolizují cestu ke zdravému životnímu stylu. První dvě budou zaměřeny na jídlo a pohyb.

V zóně zdravé výživy budou k dispozici poradci a lidé si budou moci zdarma nechat změřit tělesné hodnoty, jako jsou hladina cukru, cholesterol či poměr tělesného tuku a svaloviny.

Návštěvníci se však také při ochutnávkách přesvědčí, že zdravé pokrmy jsou dobré a na cooking show se podívají, jak se připravují.

„Zdravý životní styl totiž nepředstavuje jen zdravě jíst a hýbat se, jak si mnozí myslí. K jeho zásadám patří i spokojenost se sebou samými, dobrá nálada a optimismus, přiměřené množství spánku a vyhýbání se stresu,“ dodává primátor hl. m. Prahy.

V zóně zdravé tělo – zdravý duch pak Pražané najdou studio pohybových aktivit. Vyzkoušet si budou moci populární zumbu, trenažér chůze a další přístroje či sporty. Těšit se mohou i netradiční exhibice – například sportovního šermu.

Jejich součástí bude i mistrovské klání primátora Bohuslava Svobody, který je bývalý sportovní šermíř. A nejen to – pokud si někdo neví rady, jak po dlouhé neaktivitě s pohybem začít nebo který sport je pro něj nejvhodnější, může se svěřit do rukou zkušených instruktorů.                                                         

Zóny krásy je posledním, avšak velmi důležitým, stanovištěm. Právě tady si každý vyzkouší, že heslo „musíte se mít rádi“ tak často používané v různých redukčních programech, není jen prázdnou poučkou. Spokojenost a osobní vyrovnanost je jedním z důležitých předpokladů zdravého životního stylu.

V zóně krásy v Botanické zahradě v Troji najdou návštěvníci poradnu pro změnu image, dozvědí se leccos o aktuálních trendech v líčení či budou moci navštívit království přírodní kosmetiky.

Vezměte s sebou i děti

Nudit se na akci „Vaše zdraví ve Vašem městě“ nebudou ani děti. Bude pro ně připraven skákací hrad, trampolína, facepainting, půjčovna koloběžek či dětská dílnička.

Zároveň na návštěvníky čekají soutěže o zajímavé ceny. Zdravý životní styl chce primátor hlavního města Prahy ve spolupráci s různými institucemi a firmami podporovat i v budoucnu.

Diskuse ke článku
.
Související články