Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Teď je nejvýhodnější vyrazit k moři. Ceny jsou na historických minimech!

ESO travel
14. prosince 2011 | 16:33
Prezentace klienta |

Kdy se vyplatí vyrazit za teplem a sluncem? Právě teď! Na konci roku padají ceny některých zájezdů i o více než 30 %. Luxusní resorty v exotických destinacích jako jsou Thajsko, Kuba nebo Zanzibar jsou tak na podobné úrovni, jako ceny letních zájezdů do blízkých destinací. Za málo peněz, teď turisté dostanou opravdu hodně muziky.

Ceny zájezdů do exotických destinací letí na přelomu roku strmě dolů.
Autor: eso travel

„Navíc je ještě pořád šance odletět za exotikou už na svátky,“ podotýká k tomu manažerka cestovní kanceláře. „V letadlech zbývá pár posledních míst a ty je potřeba prodat, za cenu, která je mnohdy nižší i o více ž 30 %,“ dodává.

Pokud vás tedy lákají exotické kraje, pak vězte, že lepší podmínky než teď v dohledné době už asi nebudou. A které destinace jsou nejoblíbenější, nejzajímavější a zároveň v posledních dnech jejich ceny strmě padají dolů? Najdete je ve výčtu níže.

1. Thajsko nejlevněji za posledních několik let

Thajsko je jednou z nejoblíbenějších destinací mezi Čechy. Letos ale část z nich míří jinam – kvůli záplavám, které Thajsko postihly. Nenechte se ale zmást. Velká voda se turistickým resortům vyhnula velikým obloukem a na ostrovech o povodních vědí jen díky televizi a rozhlasu. Ostatně více zjistíte v dalším článku Thajsko za pakatel: Záplavy se resortům vyhnuly, ceny přesto letí dolů .

Thajsko nabízí krásné pláže a scenérie, které berou dech. Letos navíc za skvělé ceny.
Autor: ESOtravel

Ceny zájezdů nicméně padají. Vánoční pobyt v Pattaye, který běžně v tuto část roku vyjde na téměř padesát tisíc, je k mání levnější o dvacet tisícovek. Levnější jsou i pobyty na proslulých thajských ostrovech. I pobyt na Phi Phi, kde se točil film Pláž, vyjde levněji.

2. Netradiční Zanzibar – nová luxusní destinace

Narodil se tu Freddie Mercury a má přezdívku „báječný hřebíčkový ostrov“. V posledních letech si navíc Zanzibar buduje pověst luxusní dovolenkové destinace. Ostatně na dovolenou sem jezdí i Bill Gates, dříve nejbohatší člověk planety.

Od Prahy dělí Zanzibar zhruba devět hodin letu, z letadla ale vystoupíte do úplně jiného klimatu. Pryč je lezavá zima a studený vítr. Tady teplota v zimě neklesá pod třicet stupňů, voda je jen o tři stupně chladnější. Zanzibarské pláže jsou prý nejkrásnější na jeho východním pobřeží. Tady jsou i dvě nejznámější letoviska ostrova Jambiani a Kendwa.

Zanzibar patří do kategorie destinací pro „horních deset tisíc“. Ceny zájezdů jsou nicméně v tuto část roku natolik příznivé, že dovolená tady vyjde zhruba na stejno jako v jiných exotických destinacích. Pokud chcete zjistit víc, pak věnujte pár minut článku Chcete změnu? Vydejte se na pláže Zanzibaru. Možná potkáte Billa Gatese!

Zanzibar je nedoceněnou destinací, neprávem. Místní pláže patří k těm nejkrásnějším.
Autor: ESO travel

3. Dominikána – perla Karibiku

Perla Karibiku rozhodně není přehnané označení. Podle organizace UNESCO jsou totiž nejkrásnější pláže planety právě tady. Ať už vyrazíte do Punta cany, která je nejživějším letoviskem Dominikány, do hříšně luxusního Juan olia nebo za klidem do Samaná, pak vězte, že vás z tyrkysového moře a čistého písku bude bolet zrak.

Výhodou Dominikánské republiky je navíc fakt, že tu člověk nemusí dovolenou strávit čistě jen na lehátku u moře. Dominikána je považována za karibskou Mekku golfu. jen v letovisku Punta Cana jsou tři golfové kurzy. Oblíbenou kratochvílí je tady i potápění – vody při pobřeží jsou pro svou druhovou pestrost a bezpečnost ideální pro začátečníky.

Cestovní kanceláře nabízejí i výlety na korálové ostrovy – podívat se tak můžete i na Bacardi Island, kde se točily reklamy na slavný rum a kde je podle legendy ukrytý pirátský poklad. Více potom tady: Turistické taháky Dominikány? Rumový ostrov a nejkrásnější pláže planety .

Pláže Dominikány jsou prý nejkrásnější na planetě. Tvrdí to alespoň UNESCO.
Autor: eso travel

4. Kuba – stálice v oblasti exotických zájezdů

Ceny letí dolů i u zájezdů na Kubu, která patří dlouhodobě k nejoblíbenějším místům, kam Češi v zimě jezdí za sluníčkem a teplem. I tady ještě v pohodě stihnete odlet v termínu, který vám zajistí prožití svátků na pláži. Většina cestovek vám k tomu přibalí ještě navíc výraznou last minute slevu.

Nejčastěji Češi létají do Varadera, letoviska, které si kdysi oblíbili i Al Capone nebo diktátor Babtista. Při zvolení Varadera byste neměli udělat chybu, proslulo totiž perfektním servisem. Bohužel ale na úkor typické kubánské atmosféry, což mu někteří vyčítají. Ostatně více o Varaderu tady: Turistické ghetto nebo luxusní exotické letovisko? Varadero rozděluje turisty

Na druhou stranu vám ale nic nebrání vydat se do méně známých kubánských letovisek – na ostrov luxusu Cayo Largo, za klidem na Cayo Coco, nebo na sousední Cayo Guillermo, které je prý ideální destinací pro líbánky.

Zimní dovolenou můžete strávit i na takovém soukromém ostrůvku. Maledivy ale vyjdou dráž, než Kuba nebo Thajsko.
Autor: ESO travel

5. Kam dál?

Výčet destinací, kam se vyplatí v zimě zaletět, by mohl pokračovat dál. Za zmínku určitě stojí pláže v Keni, o kterých málokdo ví a přitom si v ničem nezadají s proslavenými letovisky. Mimochodem věděli jste, že dovolenou u moře je možné strávit i ve Vietnamu? Okolí letoviska Nha Trang si dokonce vysloužilo přezdívku vietnamské Středomoří. Výrazně levněji se občas dají pořídit třeba i zájezdy na luxusní Maledivy, nebo do Mexika. Jen je potřeba sledovat nabídky cestovek.

Autor: Lucie Štěrbová & ESO travel

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky last minute zájezdů
ESO travel
Autor: ESO travel

Vánoce v Thajsku – Vánoce jinak!

Oslavte Štědrý den v Thajsku! Odlet stíháte! Díky last minute slevám vás pobyt vyjde na neuvěřitelnou cenu! Hotel Royal Twins Pattaya leží kousek od pláže a nabízí výhled na moře a nádherný bazén.

ESO travel
Autor: eso travel

Zanzibar – ceny letí dolů!

Oslavte silvestr a začátek nového roku na exotickém Zanzibaru za cenu, která už nepřijde. Slevy desítky tisíc a nádherné pláže dělají ze Zanzibaru ideální destinaci letošní zimy.

ESO travel
Autor: ESOtravel

Dominikána – perla Karibiku

Utečte před zimou do Juan Dolia, nejluxusnějšího letoviska Dominikánské republiky. Hotelový komplex leží přímo na pláži, která je chráněná korálovým útesem. Ideální ke slunění a potápění!