Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejlevnější hory? Každopádně před hlavní sezónou!

29. října 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Každý si nemůže dovolit jezdit v hlavní sezóně do Špindlu a utrácet tam těžce vydělané peníze za drahé ubytování, permanentky a skipasy. Proto si objednejte lyžařský zájezd už nyní, s předstihem, abyste za mnohem méně peněz prožili opravdový horský luxus.

„Oficiálně zimní sezona startuje zhruba v polovině prosince. Dle sněhových podmínek jsou vleky v provozu většinou už o měsíc dřív,“ hlásí vlekaři a hoteliéři z Krkonoš. Stejný termín zní i ze Šumavy. Za plné ceny se bude lyžovat a bydlet do poloviny března, pak opět začne takzvaná vedlejší sezona a ceny půjdou dolů. „Nikde ale nemáte jistotu, že na konci března ještě bude sníh, proto je lepší, pokud chcete ušetřit, s lyžovačkou neotálet, a vyrazit před hlavní sezonou na konci listopadu,“ radí ještě.

Levněji pořídíte nejen permanentky na vleky, ale o poznání lacinější jsou i horské hotely. Navíc na rozdíl od hlavní sezony nestrávíte půlku odpoledne ve frontách na vlek.

Autor: profimedia.cz

Kdo nezaváhá hodně ušetří!

Loni se v Česku začalo lyžovat zhruba v polovině listopadu. Vlekaři uměle zasněžují od okamžiku, kdy se teploty stabilně drží pod bodem mrazu. Hoteliéři v tu chvíli vyhlížejí první nedočkavce, kteří chtějí vyzkoušet první sníh a užít si střediska bez front. Navíc za příznivější ceny – a to jak za ubytování a stravování, tak za permanentky.

Ceny skipasů v sezóně a mimo ni

Cena několikadenní permanentky v hlavní sezoně může být až o šest set korun vyšší než lístku se stejnou platností v sezoně vedlejší. V Krkonoších ušetříte na denním skipasu obvykle stokorunu, u třídenního lístku je úspora zhruba 300 korun, týden ve vedlejší sezoně vyjde o pětistovku levněji. Ještě větší rozdíly jsou na šumavském Špičáku – u pětidenní je rozdíl 450 korun, u týdenní šest set.

Nejoblíbenější českou lyžařskou destinací jsou krkonošská střediska. Pec pod Sněžkou, Harrachov a Špindlerův Mlýn, proslavený bujarým nočním večírkovým životem, jsou synonyma pro kvalitní sjezdovky a nejlepší zázemí pro lyžaře v Česku – a to nejen na svahu, ale i mimo něj.

Autor: OREA HOTELS

„Lidé si dnes chtějí po celodenním lyžování odpočinout a vyžadují, aby měl hotel wellness zázemí,“ říká jeden z hoteliérů. Standardem tak jsou hotelové relaxační zóny, wellness a fitness centra nebo bazény, kam mohou jít klienti protáhnout namožené svaly.

O jejich pohodlí se stará kuchařský personál, který vyvařuje jak v duchu tradiční české kuchyně, tak podle zajímavých receptů i z jiných oblastí. Na relax zase dohlédnou odborníci přes masáže – ať už klasické, speciální voňavé nebo třeba za pomoci lávových kamenů.

Užijte si klídeček před Vánocemi!

Část těch, co v druhé půlce listopadu a na začátku prosince na hory vyráží, berou pobyt jako únik před každodenním stresem a jako poslední hluboký nádech před každoročním předvánočním shonem. I na ně hotely pamatují a nabízejí speciální předvánoční balíčky, jejichž součástí je třeba vstup do wellnessu, popřípadě některé jeho procedury zdarma.

Autor: iStock

Důvody, proč vyrazit na hory před hlavní sezónou!

Dovolená na lyžích mimo hlavní sezonu má nesporné výhody:

  • rodinu stojí řádově o několik tisíc méně. Levněji vyjdou nejen permanentky, ale často i ubytování, jehož cena s blížícím se koncem roku stoupá
  • na sjezdovkách je méně lidí, fronty u vleků minimální
  • hotely už jsou na lyžaře perfektně připravené, nabízejí služby v takovém rozsahu jako v hlavní sezoně
  • v rámci některého ze speciálních předvánočních balíčků můžete pobyt na horách propojit s voňavými wellness procedurami, které jsou buď úplně zdarma, nebo s výraznou slevou

Připravený na start nové sezony je i šumavský Špičák. Tady v průběhu října rozšířili podstatnou část sjezdovek. Některé až dvojnásobně. Na svahu tak bude ve vedlejší sezoně ještě víc místa.

„Pobyt mimo hlavní sezonu je ideální i pro lyžaře začátečníky,“ tvrdí instruktor lyžování. „Nestresují je haldy lidí na sjezdovce, ani fronty a tlačenice u vleků.“I tady stojí velká část hotelů přímo na sjezdovce, nebo v její bezprostřední blízkosti. Zároveň v čisté a doposud nezničené přírodě. Na rozdíl od hotelů ve Špindlu, z kterých je to kousek do víru nočního života, tady turisty nic a nikdo neruší z klidu a pohody. Nedávno otevřená wellness zázemí v některých hotelech pak turistům obvykle dají zapomenout na každodenní starosti. Vždyť komu by se chtělo v aromatizovaných parních lázních nebo při masáži myslet na shon v práci.

Autor: OREA HOTELS

Autor: OREA HOTELS

OREA Vital Hotel Sklář

Krkonošský hotel nabízí kromě moderního wellness centra i příznivé ceny ubytování – a to jak v době hlavní sezony, tak mimo ni. Využijte last minute nabídku.

Autor: OREA HOTELS

OREA Hotel Horal

Hotel ve Špindlu nabízí wellness zázemí, kvalitní lyžovačku i výhodnou last minute nabídku, která z původní ceny srazí nezanedbatelnou částku.

Autor: OREA HOTELS

OREA Wellness Hotel Horizont

V zajetí šumavské přírody – i tak by se dal charakterizovat pobyt v OREA Wellness Hotelu Horizont s moderním wellness centrem a bazénem s protiproudem, kde můžete relaxovat.