Volný čas

TEST: Jak dobře znáte jména filmových a seriálových postav?

Jak dobře znáte čeké filmy a seriály?

Jak dobře znáte čeké filmy a seriály?
Foto: archiv

18. srpna 2012 | 21:00

Sednout si po únavném dni pohodlně doma k dobrému programu, znamená pro mnoho rodin tradiční zakončení večera. Zvlášť když dávají dobrý film nebo seriál. Mezi těmi českými je z čeho vybírat. Vyzkoušejte, jak dobře si pamatujete postavy ze známých filmů, případně seriálů...

1. Hliník, který se odstěhoval do Humpolce, měl do školy chodit ve filmu?

a) Cesta do hlubin študákovi duše
b) Marečku, podejte mi pero
c) Jáchyme, hoď ho do stroje

2. Čí byl čmelák Vilík největší kamarád?

a) Včelky Máji
b) Včelích medvídků
c) Křemílka a Vochomůrky

3. Jak se jmenoval hrabě z filmu Tajemství hradu v Karpatech?

a) Felix Teleke z Tölökö
b) Felix Tölökö  z Teleke
c) Felix Tölökö z Tölökö

4. Svůdkyni a bývalé herečce v podání Elišky Balcerové v Ženách v pokušení říkali?

a) Evelýno
b) Vando
c) Vilmo

5. Které strašidlo mělo sundavací hlavu v seriálu Arabela?

a) Jekota
b) Pekota
c) Mekota

6. Jak se jmenoval kamarád, o kterém se hádali manželé v povídce Pitomci ve filmu Knoflíkáři?

a) Standa Brabec
b) Standa Vrabec
c) Standa Radec

7. Kdo byl specialista na krevety a největší kamarád Forresta Gumpa?

a) Bubba
b) Hubba
c) Kuba

8. Kteří inspektoři byli podřízení rady Vacátka?

a) Růžek, Mrázek. Bouše
b) Brůžek, Mrázek, Kouše
c) Brůžek, Mrázek, Bouše

9. Jak volali na veterináře Větvičku z okresního přeboru kamarádi?

a) Ádo
b) Láďo
c) Dádo

10. Kdo byl výtečný zedník z filmu Na samotě u lesa?

a) pan Florenc
b) pan Lorenc
c) pan Korejs

11. Která intrikánská lékařka zamíchala životy v seriálu Ordinace v Růžové zahradě?

a) Eva
b) Ela
c) Lea

12. Kdo zdědil miliony ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág?

a) Miloš
b) Pepa
c) Bohuš

13. Jakou přezdívku měl legendární major z filmu Černí baroni?

a) Terazky
b) Tejděšky
c) Troník

14. Kdo byl obětavý otec a zaměstnanec krematoria ve filmu Spalovač mrtvol?

a) pan Kofringl
b) pan Kopfrkingl
c) pan König

15. Jak se říkalo tatínkovi hlavního dětského hrdiny v Obecné škole?

a) Akumulátor
b) Vertikutátor
c)  Tranďák

16. Kdo stále strkal ohořelé sirky zpátky do krabičky ve filmu Vesničko má středisková?

a) Jaromír
b) Jaroslav
c) Mojmír

17. Jaké příjmení měla ve slavné trilogii Slunce seno jahody herečka Helena Růžičková?

a) Snopková
b) Hapková
c) Škopková

18. Ve filmu Sněženky a machři se přísný profesor Radoslav Brzobohatý jmenoval

a) Carda
b) Karda
c) Darda

19. Jak se ve filmu Pelíšky jmenovala tragikomická postava skvěle ztvárněná Miroslavem Donutilem?

a) Šebek
b) Klepka
c) Kraus

20. Vzpomenete si na jméno krásné, ale rozmazlené dcery bohatého vodníka v podání Miloše Kopeckého ve filmu Jak utopit doktora Mráčka? Napovíme: hrála ji Eva Trejtnarová – Hudečková…

a) Molly
b) Polly
c) Milly

Výsledky

1B, 2A, 3A,4C, 5B,6A, 7A,8C, 9A,10B, 11C, 12C, 13A, 14B, 15C, 16A, 17C, 18B, 19A, 20B

Autor: Klena, toma, připravili: sir
Sdílej na facebooku
Horoskopy

Klíčová
slova

testfilmový kvíz

Diskuse ke článku

.

Další články z kategorie

TEST: Jak moc milujete svého muže?

TEST: Jak moc milujete svého muže?

Je váš partner ohleduplný, něžný, spolehlivý a věrný? Německý psycholog Arnd Stein sestavil exkluzivní test, který vám prozradí, jak se k vám milý…celý článek