Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Otestujte se: Odhalte svou osobnost. Zatancujte si!

29. dubna 2012 | 09:11

Jste spíš extrovert, neurotik či svědomitý jedinec? Zkušený psycholog dokáže podle určitých pohybů rozpoznat a zanalyzovat vaši osobnost. Asi nejvíce o vaší osobnosti prozradí tanec. Otestujte se!

Hudba obecně evokuje silné emoce u lidí, a ty se můžou vyjádřit pohybem těla. Podle finských odborníků je podle tance možné odhadnout i pět základních typů osobnosti: extroverta, neurotika, sympatickou osobu, člověka s otevřenou myslí a svědomitého jedince… Zatancujte si!

LIDĚ S OTEVŘENOU MYSLÍ

Zumba baví hlavně ženy
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Člověk s otevřenou myslí má tendenci tancovat rytmicky nahoru a dolů, většinou stojí na místě a nevyužívá prostor tak, jak mnoho jiných lidí.

EXTROVERTI

Extrovert je otevřená osoba, má rád rozmanitost a změny ve vztazích s jinými lidmi, je ale také i impulzivní a nejdřív činí a pak teprve o věci přemýšlí. Extrovert se pohybuje nejvíc celým tělem, kolem tanečního parketu, často má energické a přehnané pohyby rukama a nohama.

Zumba je spojení aerobního cvičení a latinskoamerických tanců.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

SYMPAŤÁCI

Sympatické osobnosti mají většinou jemnější taneční styl, pohybují se po parketu ze strany do strany a kývají přitom rukama a nohama.

NEUROTICI

Neurotik je člověk, který trpí neurózou – lehčí formou psychické choroby. Projevuje se pocitem úzkosti, neštěstí, má stále z něčeho strach nebo dokonce úzkost. Neurotik tancuje ostrými trhavými pohyby rukou i nohou, může to připomínat prvky bojového umění.

LIDĚ SVĚDOMITÍ A ZÁSADOVÍ

Takoví lidé se pohybují po celém parketu a hodně pohybují rukama do větší vzdálenosti než jiné osobnostní typy.

307606:gallery:true:true

Autor: Silvie Risová, Kbak