Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tři lahodné salátové dresinky pro lehkou večeři

11. června 2015 | 09:30

Horké letní počasí je jako stvořené pro přípravu lehkých večeří, jako jsou např. saláty. Samotná chuť zeleniny je perfektní, ale ještě více chutná, pokud je vylepšená osvěžujícími dresinky.

Vybrali jsme pro vás lahodné, odlehčené recepty na dresinky s balzamikovými krémy Kalamata Papdimitriou, které vykouzlíte během chvíle, a díky kterým ozvláštníte každý zeleninový salát.  Výběr zeleniny pro základ salátu je jen a jen na vaší fantazii.

Dresink z bílého jogurtu, citrusového balzamikového krému a kopru

250g bílého jogurtu, citronová kůra z jednoho citronu, 1 polévková lžíce najemno nasekaného kopru, 2 polévkové lžíce světlého balzamikového krému. Všechny ingredience smíchejte v misce.

Oříškový dresink se světlým balzamikovým krémem

100g opražených kešu oříšků, šťáva ze dvou pomerančů, 3 polévkové lžíce světlého balzamikového krému, 100 ml olivového oleje, 2 polévkové lžíce med. Vše umixujte tyčovým mixérem.

Medovo balzamikový dresink s pomerančovou šťávou 

4 polévkové lžíce medu, 5 polévkových lžic tmavého balzamikového krému, šťáva z jednoho pomeranče, 100 ml oleje. Všechny ingredience smíchejte v misce.

Tip na fenyklový salát s granátovým jablkem a  marinovaným lososem

Ingredience:

400 g čerstvého lososa

2 limetky

4 polévkové lžíce olivového oleje

1 fenykl

1 salát lollo rosso

1 granátové jablko

6 lžic citrusového balzamikového krému

sůl

 

  1. Lososa nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme limetovou šťávou, olivovým olejem, lehce osolíme a necháme odležet cca 10 minut.
  2. Fenykl nakrájený na tenké plátky, natrhané listy salátu a zrníčka z granátového jablka promícháme se zálivkou z olivového oleje, soli a citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou.
  3. Salát podáváme s marinovaným lososem a rozpečenou bagetou nebo tousty.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články