Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tip na nedělní oběd: Kachní prsíčko s avokádem a cherry rajčátky

28. května 2015 | 08:00

Zapomeňte na dlouhé pečení a kachnu plnou omastku. Toto je kachna v  moderním pojetí! Šťavnatá kachní prsíčka ovoněná avokádem, cherry rajčátky a lehce nasládlým fíkovým balzamikovým krémem potěší každou návštěvu, která k vám zavítá na nedělní oběd.

Dorůžova pečené kachní prsíčko s avokádem, cherry rajčátky a omáčkou z fíkového balzamikového krému

Ingredience:

4 kusy kachních prsou

1 avokádo

12 cherry rajčátek

50 g másla

4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

olivový olej

sůl a pepř

 

  1. Kůži na kachních prsou nařežeme ostrým nožem na kostičky, osolíme a opepříme. Položíme na studenou pánev, necháme opékat dozlatova (z každé strany asi 3 až 4 minuty) a na dalších 7 minut dopečeme v troubě.
  2. Avokádo a cherry rajčátka opečeme na pánvi na olivovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou a máslo a krátce prohřejeme.
  3. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

 

 

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články